Naplatili 70 odsto više boravišne takse

Fiskalni efekti turističke sezone u Tivtu

Tivat foto Boka News
Tivat foto Boka News

Za devet mjeseci ove godine, na području opštine Tivat naplaćeno je 327.451 euro boravišne takse što je čak 70 odsto više nego u istom periodu lani – podaci su iz Informacije o kvalitativnim i kvantitativnim rezultatima ljetnje turistilke sezone 2016, a koju je pripremilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Petina iznosa naplaćene boravišne takse ide u budžet nacionalne turističke organizacije Crne Gore dok, ostatak ide u kasu lokalne TO opštine na čijoj je teritoriji je ona naplaćena. Inače, TO Tivat je započela i naplatu boravišne takse za nautičke turiste prije dvadesetak dana.

Do kraja septembra u Tivtu je naplaćeno 114.196 eura članskog doprinosa lokalnoj Turističkoj organizaciji, što je 36 odsto više nego u uporednom periodu lani.

Prihod od turističke takse čiji su obveznici vlasnici vikendica, za devet mjeseci iznosio je 207.720 eura, što je 23 odsto bolji rezultat nego na kraju trećeg kvartala 2015.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.