Naplata boravišne takse za nautičke turiste u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od 29.avgusta kreće naplata boravišne takse za nautičke turiste

Nautički turizam taxa
Nautički turizam taksa

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, gdje se po prvi put reguliše naplata boravišne takse na plovnim objektima nautičkog turizma stupa na snagu 29.avgusta.

Pod plovnim objektima podrazumijevaju se brod i jahta sa ugrađenim ležajevima koji se koriste za odmor, razonodu, sport i rekreaciju, izletničke ture i krstarenja. Visinu boravišne takse za plovne objekte utvrdiće Vlada Crne Gore, a plaća se paušalno u zavisnosti od vremenskog perioda boravka turista i dužine plovnog objekta u rasponu od 5-150 eura.

Boravišna taksa plaća se prilikom preuzimanja vinjete.

Ova izmjena zakona dovela je i do povećanja raspona boravišne takse do 1,00 eura tako da ostavlja svim opštinama mogućnost da odrede visinu boravišne takse prema više kriterijuma.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, NTO i lokalne turističke organizacije se nadaju da će ovim izmjenama zakona ostvariti veće finansijske efekte za lokalnu zajednicu i državu u cjelini.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.