8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon višednevne južine i topline početkom sedmice pad temperature – suvo i hladno

Za vikend kišno i toplo, a sljedeća sedmica donosi nam suvo ali zimski hladno vrijeme

Bura - Mulo Lepetane
Bura – Mulo Lepetane

Višednevna dominacija juga bliži se kraju. Južina je zaslužna i za toplo vrijeme posljednjih dana. U četvrtak su temperature vazduha ponegdje dosezale 19, a samo dan prije čak 21 Celzijev stepen. More je i dalje toplo i temperatura mu doseže 19°C.

Kraj sedmice donosi nam kišne oblake. Jugo će postupno slabiti, no kiša će biti sve češća. Biće to početak potpunog obrata sinoptičke situacije zbog dotoka vazduha polarne vazdušne mase nad naše područje. Zbog toga što će se ciklonalni centar premještati znatno južnije od naših krajeva, zahlađenje će biti praćeno suvim vremenom.

Subota:
Pretežno oblačno, povremeno kiša, u južnim i centralnim predjelima mogući su i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, na primorju povremeno pojačan, uglavnom južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 14, najviša dnevna od 8 do 17 stepeni.

Nedjelja:
Pretežno oblačno, povremeno kiša, tokom jutra u južnim i centralnim predjelima ponegdje je moguć i pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, ponegdje pojačan, južnih smjerova, tokom noći u skretanju na sjeverni i u pojačanju. Jutarnja temperatura vazduha od 3 do 13, najviša dnevna od 7 do 17 stepeni.

U prvom dijelu sljedeće sedmice očekuje nas izraženo zahlađenje. Ipak, pad temperature vazduha bit će praćen suvim vremenom. Prevladavat će sunčano i sve hladnije. Najhladniji dan sedmice biće utorak kada će najviše dnevne temperature uz obalu biti oko 5 Celzijevih stepeni..

Vrijeme
Vrijeme

Detaljnu sedmičnu prognozu vremena čitajte u ponedjeljak na našem portalu.

/R.Popadić – Crometeo/

Najčitanije