Nakon havarije “Sveti Stefan II” stigao u Bijelu

“Oko 15.30 sati “Sveti Stefan II” u pratnji remorkera “Boka Sky” isplovio je iz Kotora i brzinom koja se kretala od 2 do 5 čvorova, lagano se “dovukao” do brodogradilišta Bijela.

Budući da je brod cijelo vrijeme “vukao” polupotopljenu, par desetina tona tešku krmenu platformu koja je stvarala I veliki hidrodinamički otpor, “Sveti Stefan II” je bio ograničenih manevarskih mogućnosti, pa su mu se sva plovila na koja je naišao na putu do Bijele gdje je prispio oko 17 sati, sklanjala i davala prvenstvo prolaza.

U Bijeloj bi oštećeni feribot trebalo da bude popravljen, a što kasnije svojim potpisom mora da prihvati i zvaničlno verfikuje inspektor klasifikacionog društva koje tom brodu daje sertifikat o sposobnosti za plovidbu.”

1 komentar

  1. Da li ima odgovornih za havariju? Konstatacija “vjetar je okinu konope” nije dovoljna! Da li je kapetan broda predvidio “kvalitetan” i bezbedan vez?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.