Nakon fontane, Tivat dobio javni toalet i česmu

Sa pressa opština Tivat
Sa pressa opština Tivat

„Na predlog TO i u saradnji sa Porto Montenegrom kod tivatske Ljetnje pozornice biće postavljena javna česma, a u neposrednoj blizini gradske apoteke na početku šetališta Pine od danas je u funkciji javni toalet. Investicija je koštala oko 19.000 eura, a javni toalet napravljen je po svim standardima i posjeduje dio i za osobe sa invaliditetom“ – kazala je danas na press konferenciji predsjednica Opštine Tivat dr Snežana Matijević.

Za asfaltiranje ulica izdvojena je 81.000 eura, ali uslijed padavina radovi ne idu predviđenim tokom. U toku su i završni radovi na trotoaru Obala Đuraševići, nedavno je otvorena ambulanta u Radovićima za što je opština izdvojila 40.000, a Luštica Development 15.000 eura.

Opština Tivat sklopila je ugovor sa firmom iz Nikšića o čišćenju bujičnih kanala vrijedan 34.300 eura. Dalekovod koji je bio prepreka za izgradnju Vatrogasnog doma u Gradiošnici, biće izmješten, tako će se steći uslovi za izgradnja Doma vrijednog oko 400.000 eura, čulo se danas na press konferenciji, predsjednice Matijević, sa saradnicima.

Gradonačelnica Matijević kazala je da je izdata građevinska dozvola za izgradnju šetališta Belani, projekta vrijednog 1,1 milion eura, a šetalište Lungo mare u Krašićima u dužini od 400 metara opština će raditi u saradnji sa Morskim dobrom. Za projektnu dokumentaciju izdvojeno je 35.000 eura, nosilac posla biće opština Tivat.

Do kraja godine biće raspisan tender za postavljanje novog cjevovoda od kružnog toka do Solila. Vrijednost tendera biće 700.000 eura.

Naredne godine očekuje se početak izgradnje prve faze kanalizacionog sistema u naselju Donja Lastva što će koštati 800 hiljada eura.

Između hotela Pine i stambenih zgrada opština Tivat će graditi spratne garaže, a u toku su pregovori sa Centralnom bankom Crne Gore da se prostor ispred Doma zdravlja preuredi u parking prostor.

„Danas je potpisan ugovor o nabavci kino projektora za Centar za kulturu vrijednosti 78.000 eura. U toku je izgradnja stambenog objekta od 500 metara kvadratnih za RE populaciju, pomoć njemačke organizacije HELP, a opština namjerava da obezbijedi i prostor za izgradnju dvije stambene zgrade za tivatske penzionere“ – kazala je Matijević.

Sa pressa opština Tivat
Sa pressa opština Tivat

 „U prvih sedam dana funkcionisanja Sistema 48 primili smo 33 prijave. Od tog broja 19 je uspješno riješeno, a za šest nije utvrđena nadležnost“ – saopštila je portparol opštine Branka Čelanović.

U pet mjesnih zajednica postavljena su 23 ležeća policajca.  Uredili smo potez prema Kalardovu i nabavili drvene klupe koje će uskoro biti postavljene, kazala je Božinović.

Na pitanja novinara oko bezbjednosti djece predsjednica opštine Snežana Matijević je kazala da OŠ „Drago Milović“ čeka ponudu za ograđivanje dvorišta oko škole u Donjoj Lastvi u čemu će pomoći opština, kao i da će  opština ubuduće pokušati riješti saobraćajne gužvi koje nastaju oko tivatske centralne škole.

Potpredsjednik opštine dr Siniša Kusovac kazao je da je opština sa Vladom pokrenula pitanje rješavanja imovinsko pravnih problema oko nogometnih terena u Gradskom parku koji su preduslov daljih ulaganja u klub.

1 komentar

  1. E da kotor oce dobit kakvu ŠŠŠpinu, ili ne daj bože nešto Više 🙂 eee kuco moja… 😀 Srećna špina i javni zahod komšijama 😉

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.