12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Najviše novca ide u novi put za Lušticu Bay

Gradilište buduće saobracajnice Luštica – Tivat

Opština Tivat računa da će do kraja ove godine završiti tri veće kapitalne investicije ukupne vrijednosti veće od 2,8 miliona eura – proizilazi iz odgovora koje je Direkcija za investicije lokalne uprave ovih dana dala na odbornilko pritanje odbornika „Arsenala za Tivat“ Budimira Cupare.

U Direkciji tvrde da će do kraja decembra završiti radove na izgradnji I faze nove pristupne MR 1 saobraćajnice za kompleks Luštica Bay u Krtolima, na potezu od Radovića do Đuraševića, vrijednu 2,5 miliona eura. U istom peridu završiče se i druga faza izgradnje nove ulice u Cacovu od 180 hiljhada eura, kao i izgradnja primarnog kolektora za dio kanalizacionog sistema u Donjoj Lastvi vrijedna 160 hiljada eura.

Od manjih investicija koje bi se trebale završitui do kraja godine, u toku je uvođenje izvođača u posao na izgradnji druge faze sistema za navodnjavanje velikig Gradskog parka u što se ulaže 18 hiljada eura, odnosno izgradnu ograde oko škole vrijednu 15 hiljada eura. Izviđači su uvedeni u posao i na projektu izgradnje dijela kanalizacionog sistema i priključaka u centru grada vrijednom 26 hiljada eura, odnosno izgradnji priključka aerodroma Tivat na kanalizacioni suietem, što će koštati 27 hiljada eura. U istom roku utrošiće se još 70 hiljada eura na asfaltiranje više lokalnih saobraćajnica i gradskih ulica, čime će ukupno utrošen iznos novca iz gradskog budžeta za asfaltiranje u ovoj godini dostiči cifru od 150 hiljada eura.

Za 12 raznih projekata novih saobraćajnica i raskrinicam, izmjena već gotovih projekata nekih novih komunalnih objekata, te izradu dva DUP-a, do 31.decembra Direkcija za investicije planira da utroši ukupno 127 hiljada eura, dok se privode karju radovui vrijedni 6 hiljada eura na sanaciji mokrih čvorova u nekoliko objekata u vlasništvu Opštine, a priprema tender za 20 hiljada eura vrijedne sanacione radove na Sportskojj dvorani „Župa“.

U Direkciji računaju da će uskoro imati i izabrane izvođače radova za 340 hiljada eura vrijednu rekonstrukciju objekta DTV „Partizan“, odnosno 800 hiljada eura vrijednu izgradnju novog cjevovoda na potezu od kotorske raskrsnice do Solila, te da će do kraja godine utrošiti makar dio novca planiranog za te dvije investiicije. Isti je slučaj i sa 800 hiljada eura vrijednom prvom fazom izgradnje lungo mare šetališta u Krašićima za koju je već izabran izvođač radova.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije