15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Najveća nautička klijentela na MYBA Pop-Up superjaht show-u u Porto Montenegru

Porto Montenegro – marina

Preko 20 superjahti dužine između 25 i 70 metara, te više od stotinu brokera, kapetana, agenata i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta potvrdili su svoj dolazak na treću ediciju ekskluzivnog nautičkog događaja MYBA Pop-Up Superyacht Show, od 8. do 10. septembra u Porto Montenegru u Tivtu.

Sajam organizuju nautički centar Porto Montenegro i prestižna međunarodna asocijacija jahting brokera MYBA, sa namjerom da stručnoj javnosti predstave sve prednosti Crne Gore i Boke Kotorske za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Dvije superjahte zlatne flote Golden Shadow (67m), Golden Osprey (30m), te impresivne jahte Riana (41m), Lord of the Seas (58m), Ice Lady (43m), Dragon Fly (31m), Pida (35m), samo su neka od plovila koji stižu na MYBA-u, a plove pod zastavom Velike Britanije, Monaka, Amerike, Kanade, Turske, Grčke… Ovom spisku pridružuju se i neka od najznačajnijih imena svjetske jahting i čarter industrije, poput kompanija Fraser, Ocean Independence, Northrop & Johnson, Camper & Nicholson i YCO.

PIDA

„Poslednjih sedam godina predivno kruzing-okruženje Crne Gore, uz legislativu povoljnu za jahte i činjenicu da je Crna Gora van EU poreskog sistema, čine da broj jahti koje rade čartere na Jadranu eksponencijalno raste. Ono što je još bitnije, vlasnici i kapetani brodova  biraju da ostanu u Porto Montenegru kao u svojoj godišnjoj bazi. MYBA događaj daje priliku kako bi jahting brokeri, naši članovi i klijenti dobili najbolje moguće odgovore na svoje potrebe, te da se promoviše Jadran i Boka Kotorska kao čarter-destinacija. Ovaj događaj, u terminu koji sada imamo, daje dodatnu vrijednost, što ovim projektom produžavamo nautičku i turističku sezonu u najboljem mogućem smislu“-  istakao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Mowana

Zanimljiva je informacija da više od 30% učesnika čine regionalne kompanije, uključujući i bokeške lokalne privrednike, što je jedan od prioritetnih ciljeva manifestacije. Crnogorski nautički preduzetnici prate trendove, potrebe marine koja raste kao integralni dio Tivta. Svi oni koji se do sada nisu prijavili, mogu to uraditi putem web stranice: www.mybapopupshow.com.

U dinamičnoj agendi ovog prestižnog događaja svrstani su i društveni događaji, zabave u Jahting klubu Porto Montenegro i krstarenje u akvatorijumu Boke, koji su idealna prilika za umrežavanje nautičkih predstavnika, ali i prezentaciju Tivta i Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

 

Najčitanije