8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Najuspješnijih harmonikaša svijeta na festivalu ,,Dani muzike” u Herceg Novom

Jedan od najuspješnijih harmonikaša svijeta, pobjednik najprestižnijih takmičenja širom planete, a sada profesor na čuvenoj ,,Gnjesin” Akademiji u Moskvi, Rus Semjon Šmeljkov predstaviti hercegnovskoj publici na 34. festivalu ,,Dani muzike” u ponedjeljak, 17.jula izvođenjem djela Černija, Humela, Sen-Sansa, Šuberta i Kabalevskog.

U drugom dijelu koncerta nastupiće ukrajinska pijanistkinja Ksenija Vohmjanina i Martin Ng, bariton iz Singapura. Ksenija je diplomirala u klasi prof.Borisa Kraljevića na Nanjang Akademiji u Singapuru i u toj zemlji sa velikim uspjehom nastavila da gradi karijeru.

Proslavljeni singapurski bariton Martin Ng se školovao u Italiji gde i dalje živi i radi redovno nastupajući u više zemalja Evrope i Azije.

Na repertoaru drugog dijela koncerta koji će biti održan u dvorani ,,Park” sa početkom u 21,30 sati će se naći solo pjesme i arije Vivaldija, Volfa, Šuberta, Tostija, Donicetija, Sens-Sansa, Verdija, kao i Rahmanjinovljeva Elegija Op.3, br.1 i Humoreska Op.10, br 5 za klavir solo.

Najčitanije