15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Najbrži „Angelo Rosso“

Sa regate Porto Montenegro
Sa regate Porto Montenegro

Najbrža jedrilica na “Porto Montenegro regati”, koja je proteklog vikenda jedrena u akvatorijumu tivatskog zaliva je “Angelo Rosso” u klasi V. Brod i posada skipera Miloša Radonjića, bili su najbrži u konkurenciji ukupno 19 jedrilica što su nastupile na regati.

Takmičenje je bilo otvoreno za sve sertifikovane brodove sa ORC premjerom i za klasu krstaša.

Nabrži u klasi II bio je skiper Dejan Ilić sa svojom posadom i jedrilicom “Agape” iz JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi, a iz istog jedriličarskog kluba njegov kolega Siniša Samac je sa svojom posadom osvojio prvo mjesto u klasi III na brodu “Kraken”. Najbrži u klasi VI bio je Peđa Joković, iz JK “Mornar” Mornarice Vojske Crne Gore sa jedrilicom “Bojana”, a pobjednik u klasi Blu26 je Peđa Pavićević iz kotorskog JK “Lahor”, sa jedrilicom Jugo.

Porto Montenegro regata
Porto Montenegro regata

“Ovo je bila najposjećenija regata u prethodne dvije godine u organizaciji Porto Montenegro Jahting kluba, i zadovoljna sam što nam se pridružila posada 2 broda iz YC “Lamar” iz Beograda, koji su zbog naše regate odlučili da ostanu jedan dan duže u Tivtu. Sutradan ih je čekao put za Italiju i učestvovanje na prestiznoj regati Brindisi-Krf.”- kazala je juče tim povodom koordinatorka Jahting kluba Porto Montenegro Marinela Ševaljević.

Izvor:S. L.

Najčitanije