21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Najavljena prodaja hotela “Riviera” u Njivicama za 7,95 miliona €

Njivice

Prodaja hotela “Club Riviera”  u Njivicama, Herceg Novi,  objavljena je na oirtalu  Alpe Adria Asset Platform . Austrijska kreditorska institucija „HETA ASSET RESOLUTION AG”, najavila je prodaju tog hotelskog zdanja za 11. jul, u 12  sati, u kancelariji javne izvršiteljke Jasminke Bajović u Herceg Novom.

Imovina je procjenjena na  7. 950. 000 eura. Obavještenje o prodaji objavljeno je 16. i 17. juna u crnogorskim i srbijanskim medijima.

– Hotel sa četiri zvjezdice nalazi se devet km na udaljenosti od Herceg Novog, u blizini granice Crne Gore i Hrvatske, u Bokokotorskom zalivu, sa dva aerodroma (Tivat i Dubrovnik) u opsegu od 25 km. Hotel se nalazi na samoj plaži, ima četiri odvojena hotelska objekta sa 180 soba, restoran sa 360 mjesta, veliki bazen, nekoliko odvojenih barova, konferencijsku salu i wellness sobu, parking prostor. Sve sobe imaju zasebna kupatila, pogled na more, sa prosječnom površinom od 25 m2 – navode uz poziv za kupovinu hotela iz HETE.

Hotel Rivera Njivice

Podsjećamo, hotel „Riviera“  napušten je početkom marta, kada su bivši vlasnik Ričard Portugais i izvršni direktor Franc Jozef Šalev Hakohen, obavijestili   radnike da više nema potrebe za njihovim angažovanjem zbog teške finansijske situacije.  Radnici ni nakon četiri mjeseca ne znaju kako će naplatiti potraživanja jer im je poslodavac ostao dužan plate za ovu godinu kao i doprinose za ovu i tri mjeseca prethodne godine. Samoinicijativno mjesecima dolaze i dežuraju u prijepodnevnim satima a od početka kupališne sezone održavaju čistoću na hotelskoj plaži, o kojoj je brigu preuzelo JP “Morsko dobro”.

Predsjednik sindikata Obrad Kišić kaže da su tužili  gazdu zbog neisplaćenih zarada, neuplaćenog radnog staža i doprinosa, podsjeća da su se obraćali nadležnim ministarstvima, radnoj inspekciji i bivšim i sadašnjim predstavnicima lokalne uprave ali da niko još ništa nije preduzeo.

Hotel “Riviera” radio je u sastavu HTP „Boka“ do  2004. godine  kada ga je privatizovala  izraelska kompanija „JT Investments“ za 1,2 miliona eura.

Nakon četiri godine renoviranja, i po tvrdnjama bivših vlasnika, investiranja od 15 miliona eura, objekat je  otvoren u julu 2009. godine.

Hotel nikada nije radio punim kapacitetom, nakon prošlogodišnje sezone  poslednji gosti ispraćeni su 10. oktobra. Imovina u Njivicama založena je za kredit od 8, 5 miliona eura koji vlasnici nisu bili u mogućnosti da ga vrate.

Najčitanije