Najava – XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećna noć pod maskama

Budva Karneval

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni”, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila 2017. godine.

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno prije prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posjetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno ponijeti u svoje domove lijepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja!

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, ,,Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile dio „Velike karnevalske povorkе“ koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorkа“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni dio Karnevala je „Slatki kutak“, gdje će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedjelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i zatim “Who See”!

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu svih dana trajanja!

Karneval Budva

XV Međunarodni turistički budvanski Karneval i XVI Proljećna noć pod maskama

“Naoružaj se ljubavlju”

28 – 30. april

Petak, 28.04 :

– 20.00h – Abrum – poziv na Karneval;

Subota, 29.04 :

– 20.00h – Velika Karnevalska povorka, predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, od caffe-a „City“ do bine ispred Starog grada;

*VATROMET*

 Bina na Trgu palmi:

22.00h – muzičko-plesni performansMantock Brazil Samba Show“, uz pratnju bubnjara Dragoljuba Đuričića;

– Bina ispred Citadele:

– 23.00h – Rambo Amadeus.

 Nedjelja, 30.04.:

–  12.00h – „Slatki kutak“ – na Trgu pjesnika;

– 16.30h – Mala karnevalska povorka – predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, od dječijeg vrtića do glavne bine;

–  18.00h – dječiji program na bini ispred Starog grada;

*U susret prvomajskim praznicima

– Bina ispred Starog grada:

– 21.00h – Mazzom u Fugazzu;

– 22.00h – WHO SEE.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.