14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava – Noć Muzeja u Perastu

Perast - Photo: Boka news
Perast – Photo: Boka News

U sklopu obilježavanja manifestacije Noć Muzeja, 17.maja, nedjelja u Muzeju grada Perasta biće otvorena izložba dječijih radova Resursnog centra za rehablitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora sa početkom u 17 sati.

U sklopu izložbe biće organizovana radionica dječijeg crtanja sa osnovnim školama sa područja Kotora, Risna i Perasta kao i sa djecom iz Resursnog centra za rehablitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora. Radionicu će voditi Mirna Petrušić akademski slikar iz Risna.

Sponzor događaja je OJU Muzeji Kotor, koji će materijalom za crtanje i slikanje opremiti radionicu, kao i Open Tour Kotor, koji će prevoziti djecu otvorenim autobusima kako bi im sam događaj ostao u što ljepšem sjećanju.

Muzej Perast
Muzej Perast

Ovom izložbom i radionicom povodom manifestacije Noć Muzeja, osim druženja djece, Muzej grada Perasta najmlađoj populaciji želi da približi Muzej i rad u njemu.

Takođe u sklopu manifestacije Noć Muzeja u Muzeju grada Perasta 19. maja u utorak biće otvorena izložba Ornamentika u bokeškoj modi XIX I XX vijeka iz privatne Etno zbirke porodice Radimir.

Najčitanije