7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava – LAZURE novska sky MINI trail liga

Mini trail liga

U organizaciji NVO „Orjen Outdoor“ i podršku kompanije „LAZURE“ Marina & Hotel i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena počinje nova LAZURE novska sky MINI trail liga koja počinje u novembru a planirano je da traje sve do maja mjeseca.

Liga će se sastojati od 10 kola u kojima nam je cilj da upoznamo širu javnost sa svim disciplinama koje obuhvataju trail running i sky running, naravno u mini obliku, prilagođenom svima koji žele da se okušaju u ovome sportu.

Naime, sa sličnom ali kraćom ligom smo počeli ove godine kada smo imali veliki odjek u cijeloj Boki, Budvi, Cetinju, Podgorici, Baru i Dubrovniku. Ukupno u takmičenju je uzelo učešće 78 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tada su trke održavane na sedmičnom nivou a liga se sastojala od 6 kola. Liga je imala uticaj na veći broj trkača koje smo upoznali sa trail i sky running-om opremom koja se koristi, terenima na kojima se trenira, trkama koje se održavaju u okruženju i šire, koji su počeli aktivno da se bave ovim sportom.

Cilj nam je da uvijek „napravimo korak naprijed“ pa smo planirali da ispravimo sve nedostatke koji su primjećeni tokom predhodnog takmičenja, povećamo broj kola lige kao i dodamo nove discipline koje nisu bile zastupljene u predhodnom takmičenju. Ujedno ovogodišnja liga će staviti akcenat na edukaciju trkača u smislu obavezne opreme koja je potrebna i nabavke iste, sistenma treninga kao i promociji kompletnog zaljeđa Herceg Novog sa posebnim akcentom na planinu Orjen.

Liga od 10 kola počinje u novembru i trajaće do maja mjeseca kada je planirana i svečana dodjela medalja i nagrada najboljima:

Nov 11. Borići – Vratlo – Borići Mini Trail
Nov 25. Topla – Sv. Ilija (Mokrine) – Topla Sky Mini Race
Dec 09. Kameno (Čakoton) Sky Mini Extreme
Jan 13. Radoštačko Sedlo Night Mini Vertical
Jan 27. Bjelotina Mini Ultra Trail
Feb 10. Spile Mini Vertical
Feb 24. Vrbanj Snow Trail
Mar 03. Savinska Dubrava Night Mini Trail
Apr 21. Kruševice – Vučiji Do – Kruševice Mini Trail
Maj 05. Vrbanj Sky Mini Race + Ceremonija Dodjele Medalja

Do sada smo imali odličnu saradnju sa privrednicima i ugostiteljima iz mjesta u kojima se održavala određena trka i nadamo se još boljoj saradnji i u budućem periodu.

Svi učesnici prijavom na trku koja će biti online su saglasni da na trku dolaze i učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost a prije svake trke potpisaće i izjavu. Organizator zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile ima mogućnost promjeniti datum trke, zamjeniti dvije trke, promjeniti rutu trke ili krajnje odložiti trku.

Kontakt: Saša Kulinović / NVO „ORJEN OUTDOOR“/ E mail: orjenoutdoor@gmail.com /Tel, Viber: +382 69 603 389 Najave trka vršićemo na našoj facebook stranici www.facebook.com/OrjenOutdoor

Najčitanije