Najava – Izložba o dinosaurusima u Budvi

Izložba dinosaurusa
Izložba dinosaurusa

Jedna od najspektakularnijih izložbi o dinosaurusima, autora Grupo Cultural iz Argentine, koja je do sada imala veliki uspjeh u svijetu, održaće se u periodu od 1. juna do 31. avgusta 2015. godine u specijalno pripremljenim izložbenim uslovima, na Jadranskom Sajmu u Budvi.

Realizacijom saradnje NVO Div i Jadranskog sajma, svjetska atrakcija tokom ljeta postaće dio turističke ponude, zabave, edukacije i promocije nauke u Budvi i biti izložena u halama jadranskog sajma na površini od 1. 200 m2, u specijalno pripremljenim izložbenim uslovima.

Za organizaciju događaja, koji se dešava po prvi put u Crnoj Gori, zaslužna je NVO “DIV” iz Podgorice.

“„Dinosaurusi: Džinovi Patagonije“, kao atraktivna, ekskluzivna, edukativna izložba bila je izuzetno prihvaćena i posjećena u svim gradovima u kojima je organizovana – od Sjeverne Amerike do Evrope, ovu izložbu je vidjelo oko 1.200.000 ljudi. Stoga, cilj nam je da ovu interesantnu i ekskluzivnu tematiku, predstavimo i približimo što većem broju građana i posjetilaca Crne Gore, u prvom redu djeci i mladima”, saopštili su organizatori.

Dinosaurusi Argentine: Džinovi Patagonije predstavljaju najautentičniju izložbu dinosaurusa pronađenih na prostoru južne hemisfere. Dinosaurusi Argentine spadaju među najstarije poznate vrste koje pokazuju ekstremnije karakteristike u poređenju sa njihovim sjevernoameričkim rođacima. “Uz eksponate koji predstavljaju autorizovane replike fosila skeleta dinosaurusa koji su pronađeni na prostorima Patagonije (Južna Amerika, Argentina) u prirodnoj veličini, posjetioci će moći da vide brojne filmove i video materijale o životu dinosaurusa uz upotrebu najsavremenijih tehnologija (hologrami i 3D prikazi). Biće predstavljeni eksponati: od najvećeg mesojeda koji je ikada naseljavao planetu, do najmanjih jedinki, od prvih do poslednjih vrsta, ptica iz doba Krede koje nisu mogle da lete, kao i još mnogo toga…”, saopšteno je.

Izložba uključuje:

  • 25 replika skeleta
  • 9 realnih rekonstrukcija
  • 12 interaktivnih, edukativnih stanica
  • 15 velikih ilustracija
  •  3D ilustracije
  • displeji na dodir za slabovide
  • edukativni filmovi
  • 25 eksplanatornih panela
  • 4 kompjuterske stanice na kojima su sve informacije o izložbi kao I “dinogames” i “dinoguest”.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.