14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava – Buđenje ljeta

Buđenje Ljeta2016
Buđenje Ljeta2016

Ljetnji solsticij –  najduži dan u godini  i Svjetski dan muzike, u Herceg Novom će biti obilježeni koncertom na tvrđavi Forte mare u svitanje, u utorak 21. juna, sa početkom  u 4.45 sati. Nastupiće grupa  Madicine iz Zaječara, koja je učestvovala na prošlogodišnjem Gitar art festivalu.

Organizator, Javna ustanova kulture Herceg fest, je vodio računa o činjenici da u Institutu Igalo borave Norvežani i Šveđani koji slave “Midsommer” i  u velikom broju su  bili prisutni i na prvom “Buđenju ljeta” 2015. godine. Stoga je, u dogovoru sa marketing sektorom Instituta Igalo, poziv  upućen i ove godine.

Gradska kafana Herceg Novi će  pripremiti roštule i  priganice, a posjetioci će moći da se posluže i suvim smokvama i lozom.

Svi zainteresovani su pozvani da dočekaju ljeto u prelijepom ambijentu i uz pozitivnu energiju.

Bend Madicine od osnivanja 2006. godine čine: Ivica Popović (gitara), Aleksandra Stojanović (vokal), Milan Stojčić (bubanj) i Slobodan Stojanović (bas). Njihove aranžmane poznatih melodija karakterišu originalnost i izražajnost. Proteklih godina su nastupali na području Balkana, u Rumuniji i Njemačkoj.

Najčitanije