22 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava – 16. Orjenski maraton

16 Orjenski maraton
16 Orjenski maraton

Tradicionalni 16. Orjenski maraton, sportsko – rekreativna ali i turistička manifestacija u organizaciji PK „Subra“ iz Herceg Novog biće održan poslednjeg vikenda u maju.

Poziv iz PK Subra da im se pridruže zainteresovani planinari i rekreativci je otvoren.

U subotu 30. maja biće organizovano i takmičenje u planinskom trčanju, a dan kasnije, manje zahtjevna rekreativna tura koja kreće iz centra Herceg Novog do sela Žlijebi i nazad.

Dužina maratonske trase je 27 km, a njen start je 30. maja, nedelja, kod Doma Za Vratlom u devet sati. Trasa je isključivo takmičarska i pogodna je za natprosječno spremne planinare i atletičare.

Start rekreativne trase je Trg Nikole Đurkovića 31. maja u osam sati. Ova trasa ne zahtijeva posebno znanje niti opremu, ali valja imati minimum fizičke kondicije potrebne za nekoliko sati laganog hoda.

Maraton
Maraton

Upisnina za maratonsku trasu je 5€, za rekreativnu 2€, za mlađe od 18 godina se ne naplaćuje. Učesnici maratonske trase ne plaćaju noćenje i imaju organizovan ručak, nakon maratona. Ostali posjetioci koji ne učestvuju u navedenoj trasi plaćaju punu cijenu noćenja. Vreća za spavanje ili posteljina su obavezni. Učešće na manifestaciji je na sopstvenu odgovornost.

Potvrdu učešća možete poslati na mejl subra@t-com.me ili facebook profil kluba ili na brojeve telefona 069/430-070 i 068/110-150.

Najčitanije