Nagrađeni ekološki najangažovaniji razredi u tivatskim školama

Torte za najbolje sakupljače čepova

Sa dodjele nagrada

U ekološkoj akciji koje je Komunalno preduzeće Tivat prije mjesec dana pokrenulo u saradnji sa ovdašnjim školama, prikupljeno je preko 300 kesa plastičnih flaša, čepova i plastičnih kesa.

Kako je danas saopšteno iz Komunalnog, u OŠ „Drago Milović“ prikupljeno je oko 100 kesa, dok ih je u OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima bilo 50, a u Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ 160. Cilj akcije je bilo motivisanje osnovaca i srednjoškolaca da održavaju čistoću u školskim dvorištima, ali i stimulacija odgovornijeg odnosa najmađe populacije prema životnoj sredini.

Torte za nagradu

Predstavnici Komunalnog preduzeća danas su razredima koji su sakupili najviše plastičnog otpada uručili nagrade. U OŠ “Drago Milović” nagrađeni su VIII2 i IV5 koji su sakupili 13, odnosno 12 kesa plastične ambalaže i čepova. U srednjoj školi nagrađeno je III5 koje je prikupilo 60 i II AM odjeljenje sa sakupljenih 50 kesa. Najboljim razredima uručene su trorte koje je obezbjedilo Komunalno. U ime društva na dobrom odzivu i učešće u akciji zahvalila je pomoćnica direktora, Andrijana Jokić koja je istakla da šaci na taj način daju dioprinos očuvanju životne sredine. Ona je istakla da je akcija koja se nastavlja i dalje prvenstveno edukativnog karaktera a sve s ciljem da se kod mladih ljudi potakne svijest o značaju reciklaže u očuvanju životne sredine.

Razred koji bude pokazao najbolje rezultate tokom ove akcije biće nagrađen sa organizovanjem izleta na kraju školske godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.