Nagrađeni ekološki najangažovaniji razredi u tivatskim školama

Torte za najbolje sakupljače čepova

Sa dodjele nagrada

U ekološkoj akciji koje je Komunalno preduzeće Tivat prije mjesec dana pokrenulo u saradnji sa ovdašnjim školama, prikupljeno je preko 300 kesa plastičnih flaša, čepova i plastičnih kesa.

Kako je danas saopšteno iz Komunalnog, u OŠ „Drago Milović“ prikupljeno je oko 100 kesa, dok ih je u OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima bilo 50, a u Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ 160. Cilj akcije je bilo motivisanje osnovaca i srednjoškolaca da održavaju čistoću u školskim dvorištima, ali i stimulacija odgovornijeg odnosa najmađe populacije prema životnoj sredini.

Torte za nagradu

Predstavnici Komunalnog preduzeća danas su razredima koji su sakupili najviše plastičnog otpada uručili nagrade. U OŠ “Drago Milović” nagrađeni su VIII2 i IV5 koji su sakupili 13, odnosno 12 kesa plastične ambalaže i čepova. U srednjoj školi nagrađeno je III5 koje je prikupilo 60 i II AM odjeljenje sa sakupljenih 50 kesa. Najboljim razredima uručene su trorte koje je obezbjedilo Komunalno. U ime društva na dobrom odzivu i učešće u akciji zahvalila je pomoćnica direktora, Andrijana Jokić koja je istakla da šaci na taj način daju dioprinos očuvanju životne sredine. Ona je istakla da je akcija koja se nastavlja i dalje prvenstveno edukativnog karaktera a sve s ciljem da se kod mladih ljudi potakne svijest o značaju reciklaže u očuvanju životne sredine.

Razred koji bude pokazao najbolje rezultate tokom ove akcije biće nagrađen sa organizovanjem izleta na kraju školske godine.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.