20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrade za jedriličare “Delfina”

Mladi jedrilicari sa predsjednicom opstine
Mladi jedrilicari sa predsjednicom opstine

Predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević ugostila je danas  članove Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta – njih deset koji su ujedno i članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, povodom uspjeha ostvarenog na nedavno održanom 49. Balkanskom prvenstvu u jedrenju, održanom u Grčkoj – saopšteno je iz kabineta tivatske gradonačelnice.

Igor Les, Irina Kusovac, Ilija Marković, Igor Nikolić, Nikola Golubović, Tatjana Kusovac, Josipa Čelanović, Stefan Anđelić, Danilo Jončić i Pavle Musić predvođeni trenerom Ilkom Klakorom, podijelili su sa predsjednicom opštine svoje utiske sa posljednjeg takmičenja, na kojem je Igor Les, inače prvak Balkana za 2015. godinu, osvojio srebrnu medalju i tako tivatski sport još jednom doveo u sam vrh Evrope.

“Veoma sam srećna da ste se odazvali mom pozivu i učinili mi čast da vas upoznam i da vam zahvalim na tome što Tivat predstavljate u najboljem mogućem svjetlu, ne samo u Crnoj Gori nego i u Evropi i svijetu. Opština Tivat nastaviće da podržava rad JK Delfin, kao što smo to i do sada činili. Ja vam želim jos bolje rezultate, želim vam što više medalja i dobar vjetar”, poručila je predsjednica opštine Snežana Matijević.

Predsjednica je svih deset mladih jedriličara nagradila novčano, ali i prigodnim poklonom – monografijom o tivatskom sportu autora Slavka Krstovića. Mlade nade tivatskog sporta su izuzev Predsjednice opštine pozdravili i potpredsjednici Siniša Kusovac, Ilija Janović i Dejan Maslovar, ali i sekretraka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

U 2015. godini jedriličari JK Delfin u svim klasama osvojili su ukupno 93 medalje. Igor Les se sprema za Svjetski kup u Kini, na kojem će nastupiti sredinom septembra. JK Delfin biće organizator Otvorenog prvenstva Crne Gore, koje će se održati od 31. oktobra do 02. novembra u Tivtu, dok je u novembru planirana tradicionalna regata povodom Dana Tivta, a u sklopu manifestacije Novembarski dani.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije