8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Nađena posljednja žrtva s Concordije

 'Costa Concordia' cruise ship

U akciju spašavanja radnici su pronašli ljudske ostatke onoga za što se vjeruje da je posljednja žrtva nesreće na kruzeru „Costa Concordia“ koji je potonuo u siječnju 2012. godine, objavio je Reuters prema priopćenju Obalne straže.

Ostaci su pronađeni na palubi osam, koja je bila nedostupna roniocima.

Potonuće „Coste Concordie“ prije dvije i pol godine uzelo je danak od 32 ljudska života, a vjeruje se da pronađeni ostaci pripadaju Russelu Rebello, koji je radio kao konobar na brodu.

U dva navrata ronioci su mislili da su pronašli ostatke posljednje žrtve, no medicinski testovi pokazali su suprotno.

Na Facebook stranici, koju je pokrenuo Russelov brat Kevin i posvetio je njemu, napisao je da je nakon 1025 dana „tijelo mog mlađeg brata konačno pronađeno na palubi osam u kabini razbijene Concordije“.

„Talijanska agencija za civilnu zaštitu i Costa Cruises potvrdile su medicinske nalaze“ – dodaje Kevin na Facebook stranici.

Prema njegovim riječima, obitelj sada čeka na DNK nalaze testa kako bi mogli njegovog brata dostojno pokopati.

Olupina „Costa Concordie“ dotegljena je do luke Genova krajem srpnja ove godine i smatra se povijesnom operacijom spašavanja.

Vjeruje se da je uzrok nasukavanja kruzera, na kojemu je u to vrijeme bilo 4.252 putnika i članova posade, nepromišljenost kapetana, budući da je brod došao preblizu otoka Giglio gdje je zapeo i potonuo.

Kapetanu Francescu Schettinu sudi se za ubojstvo i napuštanje broda.

Najčitanije