18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nad Bokom po mjesečini

Noć nad Bokom

Ne propustite nezaboravnu noćnu šetnja kroz najljepše vidikovce hercegnovskog zaleđa u petak, 29. juna.

U drugom izdanju događaja „Nad Bokom po mjesečini“ u noći punog mjeseca posjetioci će moći da obiđu utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod. Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji kao i odličnim vidicima na ulaz u Boku Kotorsku.

Noćni aspekt organizovanog obilaska, događaju daje notu neuobičajenosti, pa i mističnosti. Po povratku na Kameno, priču zaokružuje kratka prezentacija o mjesecu i mjesečini, koja se organizuje u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana.

Satnica:

20:45 Okupljanje na raskrsnici u selu Kameno, uvodne informacije 21 sat. Polazak sa vodičima na 3 atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom 22:30 Porta crkve Sv. Jovana na Kamenom: popularna prezentacija “Mjesec i mjesečina kroz nauku i narodna vjerovanja” (Željko Starčević) 23:00 Osvježenje i završetak oficijelnog programa

DODATNE INFORMACIJE Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji. Mjesto je udaljeno 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama ka Trebinju. Na vidikovcima će posjetioci moći doznati niz zanimljivosti o lokalitetima koje obilaze. Za sigurnije kretanje terenom osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja.

Organizatori, MZ Kameno-Žlijebi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i tehnički organizator-Planinarski klub „Subra“, žele vam prijatne trenutke provedene u našem zaleđu!

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije