15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Nad Bokom po mjesečini” u subotu 8.jula

Noć nad Bokom

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Turistička organizacija Herceg Novi i MZ Kameno-Žlijebi, pozivaju vas u šetnju najljepšim vidikovcima hercegnovskog zaleđa kroz veče punog mjeseca u subotu osmog jula.

Polazi se u 19,30 sati iz sela Kameno, sa glavne raskrsnice na putu Meljine-Trebinje, udaljene svega 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama. Obilazak obuhvata tvrđavu-vidikovac Tajno brdo, vidikovac na pješačko-biciklističkoj stazi pod Šilobodom i utvrđeni položaj i vidikovac Gručalicu. Pri ovoj šetnji gosti će biti u prilici čuti, na našem i engleskom jeziku, niz istorijskih i ostalih zanimljivosti o samim lokalitetima.

Po povratku na Kameno, i prigodnog osvježenja, u crkvenoj kući kod Sv. Jovana biće u 22 sata organizovano otvaranje foto izložbe „Čovjek i kamen“, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Izložba je posvećena kamenu kao glavnom sastojku prirodnog i antropogenog pejzaža Orjena.

Za sigurnije kretanje po terenu osvijetljenom samo mjesečinom, važno je imati baterijsku lampu i odgovarajuću obuću (ne sandale ili japanke). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Većim dijelom se hoda po asfaltiranom austrougarskom putu, preuređenom u pješačko-biciklističku stazu, uz kraće pješačke staze do vidikovaca Tajno brdo i Gručalica. Učešće je besplatno, dok su dolazak i povratak su u soptvenoj organizaciji.

Najčitanije