Na Orjenu održana radionica o problemima mladih

Proteklog vikenda na Orjenu, kod planinarskog doma “Za Vratlom” (1160 m), održana je Radionica pod nazivom “Savremeni problemi i savremene bolesti mladih”, u organizaciji Centra za prevenciju Herceg Novi.

Planinarski klub “Subra” rado se odazvao pozivu i prihvatio ulogu domaćina. Osim same logistike i smještaja, članovi PK “Subra” obučavani su kako bi, ne samo lakše mogli prepoznati probleme ove vrste u svojoj sredini, već i kako bi mogli aktivno reagovati na njih. U tom pogledu, planinari su prepoznati kao populacija u kojoj su bolesti ovisnosti u prosjeku daleko rjeđe, te kao takvo planinarstvo predstavlja dobar primjer jednog od mogućih puteva u prevenciji nastanka ove toliko raširene bolesti današnjice.

Centra za prevenciju u Domu zdravlja u Herceg Novom poceo je sa radom maja 2009. godine u sklopu centra funkcionisu aktivno:

  1. savjetovaliste za prevenciju dijabetesa
  2. savjetovaliste za reproduktivno zdravlje
  3. savetovaliste za mlade
  4. savjetovaliste za povjerljivo i dobrovoljno testiranje na hiv virus

IzvorŽeljko Starčević
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.