13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Moškov – Tivat hit destinacija ove sezone

Tivat
Tivat

Prema podacima Turističke organizacije na tivatskoj rivijeri danas se odmara 5.023 turista ili 49 odsto više nego 21. avgusta prošle godine.

U privatnom smještaju boravi 4001 gost, u hotelima 870, odmaralištima 99, kampovima se odmara 53 gosta. Među turistima je 4.980 iz inostranstva.

Tivat s pravom slovi za hit destinaciju ove sezone, izjavila je za Radio Tivat direktorka Turističke organizacije, Bernarda Moškov navodeći da je broj turista znatno veći nego u istom periodu prošle godine, a sve zahvaljujući dobroj pripremi i elektronskoj prijavi gostiju, koji je uveo MUP Crne Gore. Rezultat toga je i bolja naplata boravišne takse u pet Turističkih biroa na području opštine, koja iznosi 49 odsto, u odnosu na prošlu godinu. Od početka ove godine do 19.avgusta, od fizičkih lica naplaćeno je 138.138, 00 eura.

Veče u bijelom - Tivat
Veče u bijelom – Tivat

Da je Tivat apsolutni hit sezone pokazuje i to što je i sezona počela ranije, a prema broju gostiju koji trenutno borave u Tivtu govori i da duže traje jer se i ovih dana jednako traži smještaj kao i u špicu sezone. S obzirom na pesimističke sezone za ljeto 2015 u Turističkoj organizaciji su veoma zadovoljni. Sa primjenom Zakona o naplati boravišne takse za nautičare, s obzirom na najave, turistička kasa će biti još punija, kazala je Moškov.

Posljednji presjek pokazuje da su turisti veoma zadovoljni Tivtom i njegovom ponudom. Ocjene prelaze četvorku i brojne su pohvale, posebno za kulturno zabavna dešavanja, ali ima i kritika, koje se odnose na uređenost i čistoću plaža jer gosta ne zanima da li je neko kupalište zakupljeno ili nije, njih zanima uređenost i čistoća, navela je Moškov istakavši da se o tome u narednom periodu mora povesti više računa.
Međutim, čistoća grada i uređenost uopšte, kao i ljubaznost osoblja u ugostiteljskim objektima i još neka pitanja nose visoke ocjene, objasnila je Moškov naglasivši da su u Turističkoj zadovoljni saradnjom sa svima koji prate i kreiraju turističku ponudu grada, koji je hit sezone, a čime je opravdan i slogan „Ovo je pravo mjesto“.

 Tivatska regata krstaša

Tivatska regata krstaša

Najčitanije