Morsko dobro i Uprava za inspekcijske poslove sumirali rezultate

Priča u priči – On line izložba autor Ivka Janković

U cilju sumiranja dosadašnjih rezultata i kontinuiranog praćenja ljetnje turističke sezone Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom organizovalo je juče radni sastanak sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.

Sastanku su pored direkotra Javnog preduzeća Predraga Jelušića i pomoćnika direkotra Rajka Malovića i Dragana Markovića, te glavne inspektorke Višnje Orban i predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, prisustvovali i novoimenovani državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizima Damir Davidović i generalna direkotrica Direkotrata za turistički razvoj i standarde Olivera Brajović. Direktzor Jelušić je upoznao prisutne sa aktivnostima i mjerama koje Javno preduzeće sprovodi u cilju integralnog upravljanja resursima na crnogorskom priobalnom pojasu.

Jelušić je istakao da se kontrola svakodnevno vrši na crnogorskim kupalištima i pohvalio dobru saradnju Službe za kontrolu morskog dobra i Uprave za inspekcijske poslove. Podsjetio je prisutne da su u skladu sa Pravilnikom o uređenim i izgrađenim kupalištima, zakupci dužni da oslobode 50 odsto prostora od mobilijara i naglasioda je ove godine značajno smanjen broj prijava koje se odnose na nepoštovanje ovog pravila.

Na sastanku je bilo riječi o raspisanim javnim pozivima za davanje u zakup pristaništa, privezišta i druge obalne infrastrukture, koje je Javno preduzeće sprovelo prije nekoliko dana, a koje će nakon okončanih tenderskih procedura u značajnoj mjeri unaprijediti izdavanje odobrenja za organizovanje planiranih namjena na tim objektima i samim tim obezbjediti preduslove za legalno funkcionisanje objekata obalne infrastrukture i legalan rad privrednih subjekata koji na njima obavljaju djelatnost.

Jedna od ključnih tema odnosila se na uspostavljanje legalnog obavljanja turističke djelatnosti na obalama rijeke Bojane. Javno preduzeće je tokom protekle godine sprovelo nephodne mjere, kroz raspisivanje javnog poziva za zakup sojanica, obilježavanje zakupljenih objekata brojevima i davanjem podrške i smjernica u kojem pravcu je potrebno organizovati djelatnost na tom prostoru u skladu sa važećim planskim dokumentima, što je u značajnoj mjeri olakšalo posao Upravi za inspekcijske poslove u smislu sprovođenja adekvatne kontorle.

U narednom periodu akcenat će biti stavljen i na kontroli obavljanja djelatnosti iznajmljivanja plovila i usluga naplate prevoza plovilima, zaključeno je na sastanku.

1 komentar

  1. “Jelušić je istakao da se kontrola svakodnevno vrši na crnogorskim kupalištima i pohvalio dobru saradnju Službe za kontrolu morskog dobra i Uprave za inspekcijske poslove. ”

    Ma nije valjda, a koliko puta ste bili u Krasicima prilikom tih svakodnevnih kontrola, opsti “urbanisticki” teror koji je tamo prisutan poprimio je vec biblijske domete. Blokiranje brojnih prilaza PLAZI sa gornjeg puta je blago krsenje zakona u poredjenju sa pregradjivanjima mnogih sekcija obale i blokiranje pesackog saobracaja duz iste-a to je PROTIVUSTAVNO.

    Pozivam, Predraga Jelušića i pomoćnika direkotra Rajka Malovića i Dragana Markovića, te glavne inspektorke Višnju Orban i predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, kao i Damira Davidovića i Oliveru Brajović-izvinjavam se ako sam nekoga izostavio, da dodju i probaju da pristupe na neka mula-naravno nelegalna, koja se nalaze u ogradjenim i uzurpiranim delovima PLAZE u Krasicima. Preporucujem Vam da pokusate plivajuci, mozda Vam se i posreci, jer sa puta sigurno necete uspeti.

    Bedan, jadan i patetican skup sa licemernim saopstenjem za javnost, gde kompromitovani akteri sami sebe hvale do beskonacnosti, a ne smeju ni da ispostuju USTAV sopstvene drzave vec godinama, kamo li ostale komunalne propise.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.