15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Morsko dobro“ prijavilo nelegalnu gradnju tri kuće

Boka - KaluđerovinaKontrolori JP „Morsko dobro“ iz Budve obilaskom terena, utvrdli su da se na lokalitetu Belane-uvala Župa u Tivtu, ispred katastarske parcele br. 4217 KO Tivat,  izvode radovi na izgradnji nelegalnog mula dimenzija 6 metara sa 2 metra. Ovaj slučaj nelegalne gradnje obalne infrastrukture prijavljen je Upravi za inspekcijske polsove od koje se očekuje da otkrije počinioca, kazni ga i prostor dovede u pređašnje stanje.

Kontrolori JP iz Budve, prethodno su utvrdili i da se na tri lokacije na tivatskoj obali – na Bjelilima, Kaluđerovini i na području Brda, izvode radovi na izgradnji tri objekta bez uredno izdate građevinske dozvole. Sve ove lokacije naklaze se u pojasu morskog dobra koje bi, po važećim zakonima u Crnoj Gori, trebalo da uživa posebnu pažnju državnih inspekcijskih organa.

“Morsko doboro je stoga Upravi za inspekcije poslove prijavilo sva tri slučaja – izgradnju stambenog objekta na oko 50 metara sa lijeve strane na ulazu u Kaluđerovinu, početak gradnje objekta na Bjelilima, na katastarskoj parceli 64 KO Radovići, te izgradnju višespratnog stambenog objekta, oko 150 metara sa lijeve strane ulaza u naselje Brda u blizini Ostrva cvijeća.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije