16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro – “Plavi horizonti” biće otvoreni za sve

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Režim korišćenja plaže u Plavim horizontima ove godine biće isti kao i prethodnih, što znači da će ona biti otvorena za sve turiste, saopšteno je iz Morskog dobra.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavjestava gradjane Radovića, Tivta, goste, turiste i javnost da  rezim koriscenja plaze ni u cemu nije izmijenjen u odnosu na 2015. i sve prethodne godine, odnosno da ce kupalista u istovjetnom rezimu u sezoni 2016.god. biti dostupna i otvorena za sve turiste.

Javno preduzeće ukazuje da je ugovor o koriscenju predmetnog kupalista zakljucen u vezi i u cilju realizacije investicionog turistickog projekta, te da se jasne odredbe ugovora nepotrebno koriste u dnevno politicke svrhe, predizborni marketing sa politizacijom svih i svakog pitanja. Ne ulazeci u sve segmente cjelokupne investicije Javno preduzece je u prethodnom periodu na zadovoljstvo turista i gostiju, a tako ce biti i u 2016. u saradnji sa investitirom, obezbijedilo slobodno i nesmetano koriscenje plaze Plavi horizonti.

Saglasno ugovoru a u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018.god. koji donosi Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma, Javno preduzece izdaje godisnje uslove za koriscenje kupalista, kojim se u skladu sa zakonom jos jednom potvrdjuju uslovi koriscenja javnog dobra. U skladu sa navedenim pripremljen je godisnji Aneks ugovora koji potvrdjuje neizmijenjen rezim koriscenja plaze za period vazenja Plana objekata privremenog karaktera odnosno do 2018.god.

Javno preduzeće je u prethodnom periodu u saradnji sa investitorom, na zadovoljstvo turista i gostiju obezbijedilo kvalitetno i nesmetano koriscenje plaze Plavi hotizonti, koja je nosilac priznanja Plava zastavica.

Plavi horizonti - foto Boka News
Plavi horizonti – foto Boka News

Javno preduzeće iskazuje spremnost i otvorenost da bez nepotrebne politizacije i tenzije razmotri svaku inicijativu i zahtjev gradjana, nevladinih organizacija, politickih stranaka i organizacija koji su usmjereni na unapredjenje, razvoj i zastitu morskog dobra, kaže se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije