15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro – ulaže u radove od Kamenara do H. Novog

Lazaret

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je juče u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi.

Jelušić je upozano predsjednika i predstavnike lokalne samouprave o predsezonskim radovima u zoni morskog dobra, kao i planiranim aktivnostima Javnog preduzeća u post sezoni.

Do kraja godine Morsko dobro će, u skladu sa svojim Planom korišćenja sredstava, uložiti 213 hiljada eura za izvođenje radova na izgradnji pristaništa u Kamenarima, 27 hiljada  za rekonstrukciju pristaništa, 162.500,00 eura za radove na sanaciji objekata obalne infrastrukture u Herceg Novom i 224.564,33 eura za radove na rekonstrukciji šetališta “Pet Danica” , na potezu od restorana “Mimoza” na Toploj do restorana “Galeb” u Igalu.

Jedna od tema sastanka bila je definisanje projekata za zaštitu, izgradnju i unapređenje morskog dobra na području hercegnovske opštine u 2018. godini. Prioriteti za realizaciju biće usmjereni na projekte koji već imaju građevinsku dozvolu ili su u postupku privaljanja iste.

Žager

Nakon završenog sastanka direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore sa sardnicima obišao je i radove na izgradnji investicionih projekta u Herceg Novom.

To je izgradnja marine i ribarska luka, Lazaret u Meljinama, zatim radovi na izgradnji novog kupališta na lokalitetu “Žager” i radovi na izgradnji hotelsko turističkog kompleksa sa marinom “Porto Novi” u Kumboru.

Posjeta Kumboru

Predstavnici Javnog preduzeća obišli su i pješačku stazu na potezu Risan- Perast, čija treća faza uređenja, odnosno postavljanje javne rasvjete, treba da počne za koji dan.

Najčitanije