8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro i inspekcije zajednički u kontrolu

MD sastanak
MD sastanak

U interesu usaglašavanja zajedničkih aktivnosti i sistematske pripreme za sljedeću turističku sezonu, danas je u prostorijama Javnog preduzeća upriličen sastanak između direktora Uprave za inspekcijske poslove, Božidara Vuksanovića i direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predraga Jelušića, sa saradnicima.

Na sastanku, su analizirani problemi sa kojima su se suočavali Uprava za inspekcijske poslove i Javno preduzeće tokom protekle turističke sezone, sa ciljem da se definišu aktivnosti za nastavak saradnje.

Na sastanku je dogovoreno da Uprava za inspekcijske poslove i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u narednom periodu zajednički djeluju po pitanju nelegalne gradnje i postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra bez izdatih odobrenja nadležnog organa.

Dogovoreno je da će inspektori Uprave za inspekcijske poslove i pripadnici Službe za kontrolu zone morskog dobra Javnog preduzeća već od ponedeljka, 16.maja, formirati radne timove i nastupati zajednički na terenu, kako bi se efikasnije izborili sa nepravilnostima u cilju suzbijanja sive ekonomije i zašite prostora u zoni morskog dobra, kaže se u saopštenju.

 

Najčitanije