15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro doniralo kolica Savezu paraplegičara Crne Gore

Donacija Savezu palapregičara

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je ustupilo Savezu udruženja paraplegičara Crne Gore četvoro kolica za plažu vrijednosti: 19.397,00 eura.

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore je uputilo inicijativu za nabavku kolica za plažu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Predložio je američkog proizvođača Deming Designs inc. iz Pensakole u Floridi (SAD) koji nudi kvalitetna kolica De-Bug Beach Wheelchair.

Zahvaljujući tehničkim karakteristikama, De-Bug kolica za plažu su prikladna za ulaz u more: – okvir kolica je izrađen od nerđajućeg čelika, – osovina točka napravljena je od materijala koji je otporan na koroziju od slane vode, –  gume su troslojne, poliuretanske, niskog pritiska da bi omogućile funkcionisanje na šljunku, pijesku i neravnom terenu, – zadnji točkići se rotiraju za 360 stepeni, – naslon za ruke se lako savija i uklanja na bočni prelaz, – naslon za noge ima linearan položaj: podešavanje po dužini i četiri položaja podešavanja ugla, – kapacitet težine je do 158 kg.

Savez je sarađivao sa Morskim dobrom tokom čitavog postupka nabavke kolica, od odabira kolica do uključivanja u proceduru javne nabavke istih.

Takođe, u toku su radovi u cilju prilagođavanja Gradske plaže u Baru. Tokom čitave procedure Savez je sarađivao sa Morskim dobrom i davao sugestije, i zato očekujemo da će pristupna rampa za ulazak u more biti napravljena u skladu sa standardima i da se od toga neće odstupiti.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije