17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

More u mom oku – prva nagrada Čuvar kuće

Pobjednička fotografija – čuvar kuće

Fotografija Čuvar kuće, autora Tihomira Gržinčića iz Zagreba, proglašena je najboljom od svih objavljenih tokom 2016. godine na fotokonkursu More u mom oku.

Na drugo mjesto plasirala se Senada Pavlović iz Zadra s fotografijom Zadarski zalaz, dok je treće mjesto pripalo Antoniju Sunari iz Splita za fotografiju Jokulsarlon.

O pobjednicima našega fotonatječaja odlučivao je tročlani žiri u sastavu: Matko Biljak, urednik fotografije Slobodne Dalmacije, Vojko Bašić, fotoreporter Hanza medije, i Božo VUKIČEVIĆ, urednik fotografije Otvorenog mora.

Neobičan prizor

Pobjedničku fotografiju s motivom ribice koja čuva kuću volka Tihomir Gržinčić snimio je fotoaparatom Pentax WG-2 u uvali Sabuša na otoku Ugljanu, a objavljena je u maju u broju 231 Otvorenog mora. Budući da ovakav prizor iz morskih dubina nije baš lako pronaći, a pogotovo uspješno snimiti, Tihomir je dobio unisone pohvale članova našega žirija i zaslužio najviše bodova za svoj prijavljeni rad.

Ljepota sutona

Senada Pavlović iz Zadra, koja aktivno snima modre kadrove i često nam šalje svoje radove, sakupila je također visok bodovni skor za svoju fotografiju Zadarski zalaz, objavljenu u siječnju prošle godine u broju 227 Otvorenog mora. Time je zaslužila drugo mjesto na našem natječaju, uz ocjenu članova stručnog žirija da je njezina fotografija uistinu posebna, te da zorno prikazuje epsku ljepotu sutona na Jadranu. Snimila ju je svojim Canonom 60D.

Zadarski zalaz

Daleka obala

Treću nagradu stručni je žiri dodijelio fotografiji neobičnog naziva Jokulsarlon Antonija Sunare iz Splita, koji je morsku obalu nesvakidašnje ljepote snimio na dalekom Islandu, zbog čega i nosi čudno ime. Objavljena je u broju 231 Otvorenog mora u svibnju 2016., a snimljena je Nikonom D610. Valja također spomenuti da je njezin autor i drugim radom Porto Venere, objavljenim u lipnju, pokazao da itekako zna snimati zanimljive motive.

Jokulsarlon

Fotokonkurs More u mom oku nastavlja se i ove godine, što je ujedno i poziv svima koji vole snimati modre motive da nam šalju svoje fotografije, to više što će neke od njih naš stručni žiri izabrati kao najbolje u 2017. godini i – nagraditi!

VRIJEDNE NAGRADE

Pobjednici natječaja More u mom oku 2016. za svoje su radove osvojili i vrijedne nagrade. Autor najbolje fotografije Tihomir Gržinčić od pokrovitelja glavne nagrade, zagrebačke tvrtke Adriatik Marine, dobit će suvremeni fishfinder Humminbird Piranha 197 s 3,5-inčnim kolor zaslonom vrijedan 1380 kuna. Ima Dual Beam funkciju (200 i 455 kHz), te izlaznu snagu od 1600 W (peak-to-peak) i doseg do dubine od 200 metara. Senada Pavlović, čija je fotografija izborila drugo mjesto, dobit će na dar prijenosni hard disk Silicon Power Stream kapaciteta 1 TB vrijedan 600 kuna, dok će Antonio Sunara za osvojeno treće mjesto na natječaju na dar dobiti godišnju pretplatu na magazin Otvoreno more.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije