12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

More na kupalištima odličnog kvaliteta

Boka Kotorska – foto Boka News

Rezultati anlize kvaliteta morske vode duž crnogorskog primorja za 100 javnih kupališta, koje je Institut za biologiju mora sproveo u period od 13. do 14. septembra, pokazali su da je na 81% kupališta kvalitet morske vode bio klase K1, dok je na 19% kupališta bio klase K2.

Analizom je potvrđeno da je na svim kupalištima u opštini Tivat, kojih je ukupno 9, voda bila odličnog K1 kvaliteta. Od ukupno 15 kupališta na kojima se vršilo uzorkovanje u opštini Kotor, na njih 12 voda je bila klase K1, dok je na 3 kupališta voda bila klase K2. U opštini Herceg Novi, od ukupno 21 kupališta, na njih 14 voda je bila klase K1, dok je na 7 kupališta voda bila klase K2.

Analiza je pokazala da je u opštini Ulcinj, od ukupno 16 kupališta, voda bila kvaliteta klase K1 na njih 12, dok je na 4 kupališta voda bila kvaliteta K2. U opštini Bar, od ukupno 12 kupališta na kojima se vršilo uzorkovanje, na njih 8 voda bila kvaliteta klase K1, dok je na 4 kupališta voda bila klase K2. U opštini Budva, od ukupno 27 kupališta , na njih 26 kvalitet morske vode je bio klase K1, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2. A

Morsko dobro
Morsko dobro

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

Najčitanije