16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegrocard – popusti sa gradskom karticom

Montenegrocard
Montenegrocard

Crna Gora nedavno je dobila svoju prvu popustnu karticu namijenjenu prvenstveno turistima, Montenegrocard.  Na taj način, naša zemlja upisala se na mapu destinacija koje u ponudi imaju ,,citycard“ (gradske kartice).

Razlika je u tome što Montenegrocard funkcioniše na nivou cijele države, kao u drugim malim evropskim državama, poput Malte i Luksemburga, piše Pobjeda.

„Montengrocard se može koristiti u sedam različitih kategorija, tj. vlasnik kartice može iskoristiti jednokratni popust prilikom posjete muzejima i nacionalnim parkovima, u restoranima ili u šopingu, zatim u putničkim i rent-a-car agencijama, kao i u korišćenju usluga u oblasti sporta i rekreacije. Dakle, praktično u svemu što jednom prosječnom turisti može da zatreba prilikom posjete Crnoj Gori. Uz karticu, koja košta 14 eura, kupac dobija katalog Montenegrocarda sa uputstvima i spiskom mjesta na kojima se mogu ostvariti popusti, zatim turistički vodič kroz Crnu Goru, auto-kartu i magnet, koji vlasniku ostaje kao trajna uspomena na boravak u našoj zemlji“, pojasnila je izvršna direktorka i jedan od osnivača kompanije Montenegrocard Andrijana Radonjić.

Kartice Montenegrocard mogu se kupiti na više od stotinu prodajnih mjesta širom Crne Gore – u hotelima, na aerodromima i u lukama, na šetalištima, kao i na većini kioska na Primorju i u Podgorici.

„Nadamo se da ćemo, osim stranih turista koji su već upoznati sa sistemom funkcionisanja popustnih kartica, vrlo brzo animirati i građane u Crnoj Gori da kupe Montenegrocard. Oni su ovdje, praktično, tokom čitave godine i mogu ostvariti znatne popuste u brojnim oblastima, tim prije što korišćenje kartice nije vremenski ograničeno“, rekla je Radonjić.

Ona je istakla da su veliki doprinos i podršku u realizaciji ideje dali JP ,,Nacionalni parkovi Crne Gore“, Pomorski muzej iz Kotora i Zavičajni muzej u Nikšiću.

Dragocjene savjete, kaže Radonjić, imali su od Tončija Daničića iz ,,Dubrovnik carda“ i Jasenke Mandžuke iz ,,Zagrebačke city kartice“.

Najčitanije