16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Sailing Team zadovoljan nastupom na Uskršnjoj regati

MST

Montenegro Sailing Team, ženska jedriličarska ekipa, koja pod bojama tivatskog JK Delfin okuplja djevojke iz svih gradova Boke, nastupila je na jednoj od najznačajnijih regata na Jadranu-Uskršnjoj regati na Hvaru, koja je jedrena od 6-8. aprila.

U svojoj, Open Nauta klasi, djevojke su, među 16 posada, zauzele 7. mjesto. U konkurenciji ženskih ekipa bile su prve.

„Koristim priliku da pohvalim organizatore. Za nas je nastup na Uskršnjoj regati bio veoma značajno iskustvo. Imale smo priliku nadmetati se sa velikim jedriličarskim imenima. Između ostalog, na ovoj regati je nastupilo i nekoliko nosilaca olimpijskih medalja”- kaže skiperka MST-a Majda Begović.

„Zadovoljne smo rezultatom, s obzirom na uslove. Posebno mislim na posljednji dan jedrenja, kada smo imali i vjetar od 20 čvorova u orci, pri čemu nam je hendikep bio nedostatak još ljudi na brodu. Mogle smo postići i bolji plasman”- ističe Majda, jedriličarka tivatskog Delfina.

Osim njenih klupskih koleginica, Stefani Račić i Mie Prekajski, u ekipi su i jedriličarke Jugole Grakalić, Teodora Vojvodić i Ana Verigo, te Nikoleta Franović iz kotorskog Lahora.
„Teodora nam je nedostajala na Hvaru. Naš plan je što više treninga u narednom periodu, svakako nastup na Tivatskoj regati krstaša za sdvije sedmice, a za dalje ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo uskoro biti u prilici nastupiti na još nekom takmičenju u Hrvatskoj”- najavljuje Begovićeva.

PMS regata

Podsjetimo- MST je formiran prije nešto više od mjesec dana, a u povodu nastupa na PMS regati- Povjesnom Mediteranskom Susretu Žena, koji je jedren u viškoj Vali po treći put. Zlato im je, za samo 10 sekundi prednosti, uzela ekipa favorit- Frappa Rogoznica. Ekipa koja jedri skupa već 13 godina, a osvojila je svako dosadašnje izdanje PMS Regate.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije