8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Sailing Team – srebro na ženskoj regati

PMS regata Montenegro Sailing Team

Na trećoj PMS Ženskoj regati, održanoj u Vali na Visu proteklog vikenda, ekipa tivatskog i hercegnovskog kluba Montenegro Sailing Team-a, osvojila je vrijedno drugo mjesto.

Ekipa predvođena jedriličarkom tivatskog JK Delfin Majdom Begović, pokazala je svoje umijeće u oštroj konkurenciji dvobojskog jedrenja među 11 ekipa iz sedam evropskih država. Titula Crnoj Gori na trećem Povijesnom mediteranskom susretu žena izmakla je za svega 20 sekundi, i prestiga ih je samo ekipa favorita Frappa iz Rogoznice, koja je od početka organizovanja ovog regatnog susreta pobjednik po treći put, što potvrđuje još veći uspjeh bokeljskih jedriličarki.

Pobjednice – Frappa Rogoznica

Sa najmlađom ekipom na regati i snažnim vjetrom netipičnim za jedrenje u Boki Kotorskoj, snašle smo se i dokazale da jedriličarski tim uz dobru organizaciju, treninge i volju, može da bude u rangu sa najboljima. Nastavićemo sa intenzivnim treninzima, i vjerujemo u titulu za narednu kalendarsku godinu na PMS regati.

PMS regata Montenegro Sailing Team

Već sada imamo otvoren poziv za Uskršnju regatu na Hvaru, istakla je koordinatorka Jahting kluba Porto Montenegra Mia Prekajski, koja je ujedno bila i jedna od članica posade ovog ženskog jedriličarskog tima. Ostale članice tima su bile: Stefani Racić, Nikoleta Franović, Teodora Vojvodić, Ana Verigo i skiperka Majda Begović.

Porto Montenegro bio je jedan od sponzora ovog regatnog tima.

Najčitanije