11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Montenegro orienteering Week” ulicama Kotora

Specifična sportsko turistička manifestacija – “Montenegro orienteering Week”, održan je danas ulicama starog grada Kotora, po drugi put. Ovaj zanimljiv i specifičan sport koji je jako razvijen u Skandinaviji izazvao je veliko interesovanje turista i mještana.

Organizator ovog događaja, Zoran Milovanović za Boka News je kazao je da je za ovu manifestaciju izrađena specijalna karta starog grada Kotora, sa kontrolnim tačkama, čiju stazu uz pomoc kompasa takmičari treba da obiđu, pronađu kontrolne tačke na njima se prijave, a oni koji to urade u što kraćem vremenu su i pobjednici takmičenja.

Danas su takmičari bili podijeljeni u 26 kategorija, od muških i ženskih do dječijih i starosti do 80 godina, ukupno njih oko 200, uglavnom iz Norveške i Švedske.

Na naše pitanje kako i na koji način se došlo do učesnika, Milovanović je kazao da se ovaj projekat radio u saradnji sa PVT organizacijim iz Norveške koja se bavi specifičnim vidom turizma, a to je aktivan odmor i aktivan turizam i koji po cijelom svijetu organizuju ovakve ture.

„Na ovaj način se turisti upoznaju sa mjestima koja ranije nikada nijesu obišli. U Kotor smo stigli iz Dubrovnika, gdje su se juče takmičili, slijede još četiri trke po Crnoj Gori, potom nedjelju dana obilaska i takmičenja po Italiji. Veliki broj takmičara – turista je po prvi put u Kotoru i oduševljeni su gradom“ – kazao je Milovanović za Boka News.

Organizator današnjeg takmičenja u Kotoru su PVT iz Norveške, klub “Kapetan Angel” sa Cetinja, uz podršku Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotora.

Najčitanije