3 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Hotels kupio hotel Riviera u Njivicama za 6,8 miliona

Hotel Rivera Njivice

Kompanija Montenegro Hotels d.o.o. Kotor čiji je vlasnik Branko Ćupić, suvlasnik kompanije Iberostar Bellevue Hotel Bečići, novi je vlasnik hotela Riviera u Njivicama. Na  današnjoj licitaciji, hotel je kupljen za 6,8 miliona eura, nakon početne cijene od 4,021 miliona eura.

Iz kancelarije javne izvršiteljke Jasmine Bajović jer saopšteno da novi vlasnik mora uplatiti iznos u roku od 15 dana, jer će u protivnom hotel pripasti drugoj firmi koja je imala najbolju ponudu, ne želeći da preciziraju o kojoj je firmi riječ.

Pored kompanije Montenegro Hotels u licitaciji su učestvovale i HTP Vile olivia d.o.o. Petrovac, Zetagradnja d.o.o. Podgorica, Montenegro Metropolis Media d.o.o. Podgorica i SBK Holding Anonim Sirketi, Turska.

Podsjećamo da hotel Riviera u Njivicama, čija je imovina procijenjena na 7,95 miliona eura, nije prodat  na prvoj licitaciji prije mjesec, jer nije bilo dostavljenih ponuda. Firma “Riviera Menagment and Development Resort d.o.o.“ (RMDR) vlasnik hotela u Njivicama, zadužila  kod Hypo Alpe-Adria Banke na oko 11 miliona eura. Zbog nemogućnosti da vraćaju kredit koji sada sa kamatama iznosti nešto više od 11,66 miliona eura, hipotekarni povjerilac Heta Asset Resolution AG odlučila se za prodaju imovine RMDR putem javnog nadmetanja.

Bajović je ranije saopštila da su u jučerašnjem izvršnom postupku prodati samo objekti, koje su u vlasništvu dužnika, jer je zemljište samo dato na korišćenje.Takođe je naglašeno da firma Montenegro hotels nije preuzela nikakve dugove prethodnog vlasnika kompanije Riviera Managment and Development Resort.

Njivice

Ćupić bio vlasnik Gradske kafane

Ćupić je i ranije u Herceg Novom bio vlasnik ugostiteljskog objekta. Njegova firma Imobilia d.o.o. iz Budve je od nasljednika bivših vlasnika hotela Jadran,  i Opštine Herceg Novi, 2009 i 2010. godine  kupila objekat bivše Sokolane za oko milion eura i nakon renoviranja u njemu otvorila Gradsku kafanu. Firmi Imobilia CC Herceg Novi ukrajinskih vlasnika prodata je prije šest godina za 1,13 milion eura, a krajem prošle godine ponovo je promijenila vlasnika.

Ukrajinci su je prodali kompaniji Lighthouse of Montenegro.

/S.K./

Najčitanije