7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Airlines uvodi nove letove iz Moskve ka Tivtu i Podgorici

Montenegroairlinesov embraer E 195 na aerodromu Tivat

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines će tokom ljetnjeg reda letjenja imati povećan broj letova iz Moskve, sa najvećim brojem letova ka Tivtu, najavljeno je na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu – MITT 2017, koji se od 14. do 16. marta održava u Moskvi.

– Iz Moskve ka Podgorici će se letjeti jednom sedmično, dok će se ka Tivtu letjeti i do četiri puta dnevno od juna do septembra. Prema najavama nacionalne avio-kompanije, ove sezone, očekuje se rast broja prevezenih putnika iz Moskve – dodaje se u saopštenju.

Crna Gora se svojom turističkom ponudom i ove godine predstavlja na MITT-u, na koji posjećuju profesionalci iz oblasti turizma i putovanja, te predstavlja odličnu platformu za promovisanje turističke ponude naše zemlje na tržištu Rusije.Direktorica NTO Željka Radak-Kukavičić imala je niz sastanaka sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija. Pored ostalih, na crnogorskom štandu održani su sastanci sa velikim ruskim turoperatorima: TUI Travel, ANEX Tour, Tez Tour i CORAL Tour, kojima je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Ruskoj federaciji Igor Jovović.

– Na sastancima u Moskvi je istaknuto da je značajna prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, to što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do tri mjeseca, zatim dobra avio povezanost i korišćenje eura kao valute – dodaju iz NTO.Ruske avio-kompanije Aeroflot, Siberia, Globus, Nord Star – Rusija, Ural, Jamal, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air i Royal Flight, u saradnji sa turističkom agencijom Fly Montenegro, ostvaruju redovne i čarter letove tokom čitave godine.

– Novina je da će od ove godine na letovima ka Crnoj Gori biti i dvije nove avio kompanije: IFLY i Nordavia. Prema najavama ruskih turoperatora, ove sezone očekuje se povećanje avionskog saobraćaja iz Moskve za 30%, kao i Sankt Peterburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova. Za razliku od prethodnih godina, ove godine izražen je rast individualnog bukinga kada je u pitanju Crna Gora – dodaje se u saopštenju sa ovog sajma.

Podsjećamo, na štandu Crne Gore svoju ponudu predstaviće lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Ulcinja, Kotora, Podgorice i Tivta, nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines, hotelske grupe „Montenegro Stars”, „Budvanska rivijera” i „Beppler & Jacobson”, hotel „Maestral”, Institut „Simo Milošević”, „Dukley Gardens”, „Aqua Park Budva”, kompanija „Četrnaesti septembar”, kao i turoperator „R-tours” i turistička agencija „Fly Montenegro”.Kada je u pitanju rusko tržište, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će promotivne aktivnosti nastaviti predstavljanjem ponude na sajmu u Sankt Peterburgu koji se održava početkom aprila.

Najčitanije