Montenegro Airlines – Još samo da počnu i da zarađuju

Montenegro Airlines poboljšao fizički obim prometa na svom najznačajnijem tržištu

Aerodroma Tivat
Aerodroma Tivat

Crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) značajno je povećala fizički obim prometa na svom najznačajnijem tržištu – linijama između Crne Gore i Srbije. U prvom kvartalu ove godine MA je na linijam između Tivta, Podgorice i Beograda i obratno, prevezao ukupno 48.730 putnika što je 16 posto bolji rezultat nego u isto vrijeme lani.

Sa takvim prometom, MA je treći na listi najprometnijih stranih prevoznika koji saobraćaju sa aerodromom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Ispred naše kompanije su mađarski low cost prevoznik „Wizz Air“ i njemačka „Lufthansa“, dok po ostvarenom prometu za prva tri mjeseca u Beogradu, MA-u „u leđa“ gleda turski „Turkish Airlines“.

Dok većina stranih kompanija koje saobraćaju sa Begradom bilježi smanjenje broja letova za tu destinaciju, MA je u prvom kvartalu ove godine značajno intenzivirao saobraćaj sa glavnim gradom Srbije. Realizovano je ukupno 688 letova između Tivta, Podgorice i Beograda što je čak 19 odsto više nego u uporednom periodu lani, pa je MA po učestalosti svojih letova u prva tri mjeseca ove godine bio prvi na listi stranih prevoznika koji saobraćaju sa aerodromom „Nikola Tesla“.

Iako podaci o rastu fizičkog obima prometa na njihovom najznačajnijem trištu ohrabruju, menadžment MA do sada nije saopštio da li se to odražava i na finasijki učinak nacionalne aviokompanije. MA je naime, zbog jake konkurencije koju mu na linijama za Begrad predstavlja „Air Serbia“ smanjio je za oko 10 posto cijene karata, a istovremeno su mu, zbog odluke Vlade Srbije da podrži sopstvenog prevoznika, za oko 50 posto povećani troškovi opsluživanja aviona na beogradskom aerodromu. Ipak, u posljednje vrijeme bilježi se trend „preraspodjele“ kupnog broja putnika na linijama za Beograd u korist MA, jer putnici radije lete sa njihovim bržim i komfornijim mlaznim „fokerima“ i „embraerima“ u odnosu na male, neuodobnije i sporije turboprop avione tipa „ATR-72“ sa kojima „Air Serbia“ zimi isključivo održava saobraćaj sa Crnom Gorom.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.