Montenegro Airlines prešao na ljetnji red letjenja kojim je povećan broja letova …

Aerodrom Tivat

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines od danas prelazi na ljetnji red letjenja koji će važiti do 28. oktobra 2017. godine.

Ovim redom letjenja planirano je povećanje broja letova posebno u periodu visoke turističke sezone, između juna i septembra.

Svakako najveći broj letova biće na linijama prema Beogradu. Nacionalni avio prevoznik će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Ka Moskvi 16 rotacija, Parizu 8, Beču, Frankfurtu i Cirihu po 5 rotacija sedmično. Montenegro Airlines će ka Rimu saobraćati 4 puta, a prema Ljubljani 3 puta sedmično.

Osim redovnih i već prepoznatljivih linija za: Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljanu, Rim, Pariz i Moskvu naši putnici moći će da računaju i na sezonske linije za: London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf i Lion.

Prvi ovosezonski let ka Dizeldorfu obaviće se 8.aprila i ka ovoj destinaciji će se saobraćati dva puta sedmično. Ove ljetnje sezone let ka Lionu biće obavljen 15.aprila i ka ovom gradu saobraćaće se jednom sedmično. Prema Londonu Montenegro Airlines će imati 3 rotacije sedmično a prvi let je 26.aprila. Tri rotacije sedmično biće i ka Kopenhagenu počev od 6.maja. Do Sankt Peterburga naši putnici će moći putovati dva puta sedmično od 6. juna.

Optimizacijom flote i reda letjenja i kod-šer saradnjom sa partnerskim avio-kompanijama povećavamo broj rotacija i unapređujemo povezanost naše zemlje sa brojnim destinacijama na evropskom i drugim kontinentima.

Tokom ljetnjeg reda letjenja Montenegro Airlines realizovaće značajan broj čarter letova ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Nantu, Ajaču, Lincu i Salzburgu. Prvi put ove godine imamo i seriju čarter letova za Tel Aviv i Helsinki.

Letove po ljetnjem rasporedu realizovaćemo sa flotom od pet aviona, i to tri aviona tipa Embraer 195 i dva Fokera 100 – saopštavaju iz kompanije.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.