9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Airlines će redovno letjeti za deset država

MA avion polijece iz Tivta foto planepics.org

Crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) objavila je prelimirano svoj red letjenja za tzv. ljetnju IATA sezonu koja počinje 25.marta i traje do 28.oktobra, a po kojem će tokom ljetnjih špiceva, njeni avioni sedmično sa aerodroma u Tivtu i Podgorici imati ukupno čak 100 sedmičnih rotacija na redovnim linijama prema 15 gradova u deset država Evrope.

To je za osam sedmičnih rotacija više nego u ljetnjoj sezoni prošle godine. Imajući u vidu da je MA raspolaže flotom od 5 aviona, te da je za predstojeće ljeto ugovorio i veliki broj čarter letova sa turoperatorima iz Irana, Izraela, Jordana, Finske, Francuske, Češke, Slovačke, Austrije i Italije, velika je i vejrovatnoća da će nacionalni avioprevoznik morati da po sistemu kratkoročnog  tzv.wet lease iznajmljivanja aviona sa posadom od drugih kompanija, privremeno poveća svoje kapacitete da odgovori svim zahtjevima. U MA računaju da će u glavnom dijelu sezone od početka juna do kraja septembra prevesti ukupno 360 hiljada putnika, dok za cijelu 2018. očekuju ukupan promet od oko 620 hiljada putnika, što je značajno više nego lani.

Prema ljetnjem redu letjenja, MA će ukinuti sezonski jedan sedmični let iz Podgorice za Moskvu, i sa 8 na 5 sedmičnih rotacija smanjiti broj letova na liniji između glavnog grada i Pariza gdje MA-dobija izuzetno jaku konkurenciju u obliku kompanije TUIfly. Po jedan sedmični let više nego lani, MA će iz Podgorice ovog ljeta imati za Diseldorf, Lion i Cirih, dok broj rotacija na najznačajnijoj i najprometnijoj liniji za Berograd ostaje isti kao i lani – 14 nedjeljno.

Sa aerodroma Tivat MA ovog ljeta uvodi čak devet novih sedmičnih letova, odnosno tri nove destinacije sa kojima se otvara saobraćaj iz Tivta – Minhen, Lajpcig i Kopenhagen.

Za po jednu sedmičnu rotaciju uvećava se i frekvencija saobraćaja MA iz Tivta za Sankt Petersburg i London, dok će broj sedmičnih letova sa tivatskog aerodroma za Moskvu biti uvećan za 2 na ukupno 17. Broje letova iz Tivta za Beograd biće kao i lani – 21 rotacija nedjeljno.

Izvor:S.L

Najčitanije