16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro Airlines čarter letovima za FTI dovodi turiste

MA-ov avion na aerodromu u Frankfurtu – www.jetphotos.net

Crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) sklopila je ugovor sa poznatom njemačkom turističkom grupacijom FTI po kome će avioni MA dogodine prevoziti njemačke turiste koji posredstvom FTI-ja budu ljetovali u Crnoj Gori.

Redovni čarter letovi za račun FTI-a obavljaće se od aprila do oktobra iz Minhena i Lajpciga za Tivat i obrnuto, odnosno iz Minhena, Frankfurta, Diseldorfa i Lajpciga za Podgoricu i obrnuto. Letovi na svim tim linijama, obavljaće se dva puta nedjeljno.

Pored ovih čartera, kada je u pitanju njemačko tržište, MA će zadržati i svoje redovne letove iz Podgorice za Frankfurt i Diseldorf na kojima će se obavljati ukupno sedam sedmičnih rotacija.

Iz menadžmenta FTI Grupe potvrđeno je da su postigli aranžman za uvođenje čarter-let ova sa crnogorskim nacionalnim avioprevoznikom.

“Zadovoljni smo što našim klijentima možemo ponuditi ove dodatne direktne konekcije sa Crnom Gorom. Ovi novi čarteri eliminisaće potrebu za drumskim transferom naših turista sa aerodroma Dubrovnik do Crnogorskog primorja na što se gubilo dosta vremena. Činjenica da Crna Gora koristi euro kao svoju valutu, čini da putovanje i ljetovanje u toj državi budu još jednostavniji za naše turiste”-istakao je izvršni direktor u sektoru turističkih paket-putovanja FTI grupe Sven Šikarski.

Postizanje ovog aranžmana sa njemačkim turoperatorom značajjan je korak novog poslovodstva MA u pokšajima da restrukturira i oporavi tu kompaniju koja je u velikim finansijskim problemima. Menadžment MA predvođen izvršnim direktorom Živkom Banjevićem već je preduzeo niz mjera koje su rezultirale smanjenjem operativnih troškova kroz efikasnije korištenje raspoloživih aviona i povećanje procenta popunjenosti putničke kabine, kao i sa “kresanjem” nedovoljno profitabilnih linija. Budući da zbog isteka njihovih tehničkih resursa MA do  ljeta naredne godine treba da prizemlji i povuče iz operativne upotrebe i preostala dva aviona tipa “fokker F-100” iz svoje flote, poslovodstvo te kompanije je u intenzivnim kontaktima sa komapnijama koje se bave tzv. operativnim lizingom novih aviona, da se starim “fokkerima” na vrijeme nađe adekvatna zamjena.

Iz poslovodstva MA najavili su da će ta dva aviona kapaciteta po 107 putbika, najvjerovatnije zamijeniti većim avionima pojedinačnog  kapaciteta do 140 putnika i većeg doleta, a što će ponudu MA učiniti mnogio atraktivnijom turističkim agencijama na čarter-tržištu.

MA će inače, ovu godinu završiti sa prevezenih ukuopno oko 550 hiljada putnika, dok se za 2018. očekuje poboljšanje tog rezultata na prevezenih ukupno 620 hiljada putnika.

Izvor:S.L

Najčitanije