7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i BiH

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Fondacija Konrad Adenauer u saradnji sa Opštinom Herceg Novi organizuju konferenciju ,,Prekogranična saradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“,  u četvrtak i petak, 21.  i 22. aprila , u hotelu „Palmon bay“ u Herceg Novom.

Konferencija će okupiti nacionalne koordinatore za IPA iz regiona, predstavnike opština i korisnike projekata.

Cilj je predstavljanje uspješnih primjera prekogranične saradnje iz programskog perioda 2007-2013, kao i informisanje potencijalnih korisnika o mogućnostima finansiranja u okviru Ipe II 2014-2020, posebno u sklopu novog Trilateralnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Takođe, skup će biti prilika za sagledavanje potencijala Neumske inicijative, kroz predstavljanje dosadašnjih rezultata i razmatranje mogućnosti finansiranja projekata opština na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na otvaranju konferencije učesnike će pozdraviti državni sekretar za evropske integracije i Nacionalni koordinator za Ipu, Aleksandar Andrija Pejović, predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i šef Fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru,  Norbert Berkman Dirkes.

Najčitanije