Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu

Mladi potencijal
Mladi potencijal

U Crnoj Gori je u toku realizacija pilot projekta podsticanje mladih ljudi da se bave privatnim biznisom, pod nazivom „Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu”, koji realizuje Zavod za zapošljavanje. U realizaciji projekta učestvuje dvadeset pet crnogorskih opština, sa po dva učesnika iz svakog grada.

„Projekat ima za cilj da osmisli najmanje dvije stotine razrađenih biznis ideja i deset aplikacija za dodjelu novca iz nacionalnih i međunarodnih fondova na području države” – kaže Filip Mihailović ispred kotorske kancelarije Zavoda za zapošljavanje.

Pozivamo mlade ljude kojima je ideja o osnivanju privatnog biznisa interesantna da se jave kotorskom birou svakog radnog dana od 9 do 13 sati. Pružićemo im sve potrebne informacije i pomoći u sprovođenju u djelo njihove ideje. Tu smo ukoliko žele da nauče više o preduzetništvu (preduzetnčka kultura, menadžment, pisanje biznis planova, pisanje marketing planova). Ako imaju svoje biznis ideje i namjeravaju da osnuju i pokrenu sopstveni biznis mogu očekivati višestruku podršku biroa rada Kotor. Takođe, mogu nam se obratiti i oni koji su već preduzetnici, a žele da unaprijede svoj postojeći biznis i da koriste besplatne konsalting usluge.

Ciljevi su i smanjenje nezaposlenosti, valorizacija projekata koji su finansirani od strane Evropske Unije, a od značaja su za zajednicu i opštinu, pokretanje novih IPA projekata – prekogranična saradnja, te osnivanje udruženja preduzetnika po principu klastera” – kaže Mihailović.

Podijeli

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.