4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi preduzetnici iz OŠ „Drago Milović“ na sajmu u Berlinu

Učenici OŠ „D.Milović“ iz Tivta učestvovali su na VIII međunarodnom sajmu mladih preduzetnika  škola kompanija, koji se održao 21. i 22. februara u Berlinu.

Predstavili su lovor kao ljekovitu, začinsku i ukrasnu biljku, kao i raznovrsne proizvode po tradicionalnim receptima.

Školska mini kompanija „Hedgehog“ ( Jež ) osnovana je početkom 2016. godine sa ciljem da se podstiče i razvija preduzetnički duh kod učenika. U pripremama i realizaciji ovog veoma korisnog i zanimljivog projekta učestvovali su učenici od 9 do 14 godina, od branja lovorike, pravljenja sapuna, ambalaže do priprema štanda i kratkog filma o Crnoj Gori, školi i svojoj kompaniji, koji je prikazan na sajmu.

U Berlinu su se predstavili na kreativan način, ističući da su proizvodi iz Crne Gore ekološki, prirodni i ručno rađeni, dok je štand krasio i veliki jež, ribarska mreža, školjke, lovorika, kao i mirišljave vrećice lovora i lavande, a mogao se probati i čaj od sušenih kora domaće narandže i lovora. Školski video imao je najviše pregleda, pohvaljen je i prikazan, što je izazvalo posebnu radost i uzbuđenje. Rozalija, Anđela, Tamara, Aleksandra, Nora i Tina predstavile su svoju kompaniju na tečnom engleskom jeziku i pobrale brojne aplauze.

Boravak u Berlinu donio je mnogo dragocjenog iskustva i saznanja, učenici su sa svojim nastavnicima uspjeli da obiđu i neke znamenitosti Berlina, a naročito su bili ponosni kada ih je srdačno i toplo primio ambasador Crne Gore u Berlinu, Ranko Vujačić.

Sponzori putovanja su Opština Tivat, TO Tivat, HGI, Ambijenta, pekara Davidović i škola.

Najčitanije