13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi jedriličari Delfina zadovoljni nastupom na Otvorenom prvenstvu Splita

Regata OPS 18

Na Otvorenom prvenstvu Splita održanom od 02-04.marta u jedrenju za klasu Optimist, gdje je učestvovalo šest jedriličara Jedriličarskog kluba „Delfin“ iz Tivta.

Na žalost vjetar  nije bio naklonjen jedriličarima i organizaorima iz Splita, vjetra nije bilo za još tri planirane regateposlednjeg dana, pa su rezultati ostvareni u subotu, ostali i kao zvanični rezultati: Nikola Golubović je bio (2004.) 14., Pavle Musić (2006.) 23., Petar Klakor (2008.) 37., Vasilije Kurbanović (2005.) 52., Andrija Marković (2007.)56. i Nikolina Klakor (2008.) 63.

Optimisti Delfina su se vratili veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima u Splitu, posebno što su Petar, Vasilije, Andrija i Nikolina, prvi put imali priliku da odmjere snage sa takmičarima iz regiona na moru van Boke Kotorske. Krajnji rezultat je mogao da bude i bolji, ali je Petru  i Nikolini nedostajalo malo sportske sreće i iskustva  da stignu do pobedničkog postolja. U konkurenciji do 12 godina Petar je bio šesti, a Nikolina peta u konkurenciji djevojčica.

Jedriličarski klub „Split“ je bio odličan organizator. Prvenstvo je organizovano za klasu Optimist, a učešće je uzelo 70 jedriličara. Sledeći izazov je opet u Splitu, ovog puta za jedriličare klase Laser. U petak počinje regata Velika nagrada Mornara u organizaciji JK Mornar, na kojoj će jedriti šest naših jedriličara.

Najčitanije