Mjuzikl „Mamma Mia“ otvara ovogodišnje „Purgatorije“

Odabrane predstave koje će biti odigrane u takmičarskoj konkurenciji međunarodnog Festivala mediteranskog teatra u Tivtu

Mjuzikl Mamma Mia
Mjuzikl Mamma Mia

Selektorka međunarodnog Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, Tatjana Mandić- Rigonat, odredila je predstave koje će biti izvedene u takmičarskoj konkurenciji ovogodišnjeg festivala koji počinje 25.jula.

„Purgatorije“ će otvorit spektakularni mjuzikl „Mamma Mia“ u produkciji beogradskog Pozorišta na Terazijama, po tekstu Ketrin Džonson i u režiji Juga Radivojevića. Komad „Život Molijerov“ u produkciji MNT teatra iz Skoplja, po tekstu Mihaila Bulgakova i u režiji Aleksandara Popovskog, na programu je 7.jula, a 18.jula publika će u Tivtu moći da pogleda i predstavu „Životinjska farma“ po tekstu Džorda Orvela i u režiji Andraša Urbana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta „Ivan plemeniti Zajc“ iz Rijeke.

Nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat „Hasanaginica“ po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića takođe je uvrštean u takmičarsku selekciju, a nju će publika premijerno vidjeti 31.jula.

Za nagrade će se boriti i komad „Aleksandra Zec“, autorski projekat Olivera Frljića u produkciji „HKD Teatar na Sušaku“ iz Rijeke, dok je 26.avgusta na programu predstava „Kazimir i Karolina“, „Ateljea 212“ iz Beograda koju je po tekstu Edena Horvata režirala Snežana Trišić.

Posljednja predstava u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjih „Purgatorija“ biće izvedena 29.avgusta, a u pitanju je komad „Razbijeni krčag“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Predstavu je po tekstu Hajnriha fon Klajsta, režirao Igor Vuk Torbica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.