13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjuzikl „Mamma Mia“ otvara ovogodišnje „Purgatorije“

Mjuzikl Mamma Mia
Mjuzikl Mamma Mia

Selektorka međunarodnog Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, Tatjana Mandić- Rigonat, odredila je predstave koje će biti izvedene u takmičarskoj konkurenciji ovogodišnjeg festivala koji počinje 25.jula.

„Purgatorije“ će otvorit spektakularni mjuzikl „Mamma Mia“ u produkciji beogradskog Pozorišta na Terazijama, po tekstu Ketrin Džonson i u režiji Juga Radivojevića. Komad „Život Molijerov“ u produkciji MNT teatra iz Skoplja, po tekstu Mihaila Bulgakova i u režiji Aleksandara Popovskog, na programu je 7.jula, a 18.jula publika će u Tivtu moći da pogleda i predstavu „Životinjska farma“ po tekstu Džorda Orvela i u režiji Andraša Urbana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta „Ivan plemeniti Zajc“ iz Rijeke.

Nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat „Hasanaginica“ po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića takođe je uvrštean u takmičarsku selekciju, a nju će publika premijerno vidjeti 31.jula.

Za nagrade će se boriti i komad „Aleksandra Zec“, autorski projekat Olivera Frljića u produkciji „HKD Teatar na Sušaku“ iz Rijeke, dok je 26.avgusta na programu predstava „Kazimir i Karolina“, „Ateljea 212“ iz Beograda koju je po tekstu Edena Horvata režirala Snežana Trišić.

Posljednja predstava u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjih „Purgatorija“ biće izvedena 29.avgusta, a u pitanju je komad „Razbijeni krčag“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Predstavu je po tekstu Hajnriha fon Klajsta, režirao Igor Vuk Torbica.

Najčitanije