Mještani Jaza i Lastve Grbaljske najavili protest zbog gradnje žičare na Žutoj Gredi

Plaža Jaz - Foto Montenegro blogspot.com
Plaža Jaz – Foto Montenegro blogspot.com

Mještana Mjesne zajednice Jaz i Lastve Grbaljske, zakazali su za sutra, 20.oktobar u 10 sati veliki protest kako bi spriječili gradnju žičare na Žutoj gredi iznad plaže Jaz.

U pozivu mještana, navodi se da žičaru gradi preduzeće Zip Line Montenegro, doo – Žabljak i to kako tvrde bez potrebne dokumentacije.

“Mjesne Zajednica Jaz i Lastva su pozvale Komunalnu policiju Opština Budva i Kotor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Centar bezbjednosti Budva, Upravu za inspekcijske poslove, Sektor za zaštitu životne sredine, odsjek za inspekcijsku zaštitu prostora i JP Za upravljanje morskim dobrom, da izađu na lice mjesta i izvrši zabranu radova na izgradnji postrojenja za žičaru (ZIP LINE) na dijelu putnog pojasa, odnosno kat.parc. 560 K.O. Prijevor, a na koji zahtjev je Komunalna policija odgovorila da su u nekoliko navrata vršili kontrolu navedenog objekta, i da su postavili službeni pečat kojim su zabranili radove. Shodno navedenom bili su dužni preduzeti mjere zaustavljanja gradnje navedenog objekta i da podnesu krivičnu prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje za krivično djelo povreda službenog pečata i krivično djelo gradnja bez građevinske dozvole, a što nisu učinili“, navodi se u saopštenju mještana.

Mjesna zajednica Jaz je pozvala Komunalnu policiju opštine Budva da  sutra u 10 sati izađe na lice mjesta kako bi se preduzele određene mjere iz svoje nadležnosti u cilju sprječavanja bilo kakvog daljnjeg izvođenja radova, kao i ostale radnje iz njihove nadležnosti.

Jaz
Jaz

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.