Mještani Bonića traže da se ukloni poluraspadnuta olupina „Independie“

Niko se ne osvrće od kad je inspekcija zaustavila radove

Mještani Bonića i žitelji Tivta koji drže barke u velikom mandraću blizu vile Verona, ogorčeni su činjenicom da se nakon što je Inspekcija sigurnosti plovidbe prošle nedjelje zabranila dalje komadanje olupine u plićaku uvale Bonići, niko nije ni osvrnuo na problem koji im predstavlja poluraspadnuta olupina potonulog broda „Independia“.

Morsko dno u plićaku u Boničima bukvalno je zatrpano djelovima broda što ga je prošle nedjelje počeo komadati bager, nakon što nije uspjela akcija izvlačenja ove drvene jahte dugačke 50 metara velikom autodizalicom. Tri četvrtine trupa polupotopljenog broda i dalje stoji u moru, jer je inspekcija zabranila da se on komada na licu mjesta i od podgoričke firme za promet sekundarnih sirovina koja je vlasnik „Independie“, zatražila da angažuje plovnu diztalicu Mornarice VCG ili kotorske firme „Yu Briv“ koje jedine mogu brod „u komadu“ ukloniti iz uvale Bonići. To međutim, niko nije preduzeo, pa je plićak uvale Bonići i dio obale na koji je izvlačen materijal od „independie“, postao prava deponija dasaka, okova i svakakvog drugog smeća sa potonulog broda.

Sa trupa „Independie“ povremeno se otkidaju daske koje plutaju po okolini i mogu oštetiti male plastične barke  vezane u obližnjem mandraću, zbog čega mještani apeluju na državu da što prije ukloni olupinu i očisti morsko dno i obalu, te da račun za te radove naknadno ispostavi vlasniku olupine.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.