15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Mitropolit CPC Mihailo – Žao mi je starice, probijali smo se kroz rulju

Mihailo
Mihailo

Mitropolit CPC Mihailo kazao je u izjavi za Portal Analitika, da se ne sjeća da li je ikoga udario kada je danas u Kotoru bježao od pristalica SPC.

“U Kotoru je bila jedna grupa fanatičnih pristalica SPC, koji su uradili sve da naprave nered. Ja se stvarno ne sjećam da li sam zakačio nekoga u toj gomili koja me je jurila. Meni je iskreno žao ako sam udario staricu ili bilo kog drugoga jer, jednostavno, smo se probijali kroz rulju i spasavali živu glavu. Stvarno mi je žao ali nijesam nizašta kriv”, rekao je Mihailo povodom današnjeg incidenta.

Na snimku se vidi kako se Mitropolit Mihailo probija kroz gomilu. U jednom se momentu starija žena postavlja ispred njega u namjeri da ga pljune. Mitropolit CPC instinktivno postavlja ruku, gura staricu i nastavlja na bježi od pristalica SPC, prenosi Portal Analitika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo i danas je, kao prije tri dana u Bijelom Polju, doživio neprijatnost u Kotoru prilikom dolaska na Javnu raspravu o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama.

https://youtu.be/RTjLf6iVdpU

Grupa od oko 100 građana spriječila je danas mitropolita Mihaila i ostale predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve CPC da učestvuju u javnoj raspravi. Zbog napete situacije rasprava u Kotoru na kraju nije održana.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije