7 C
Kotor

Slušaj online radio

Mirisi Božića u Konavlima

Mirisi Božića u Konavlima 2014., sedma po redu tradicionalna manifestacija u ruralnom turizmu, održati će se od 21. do 28. decembra.

„Ovogodišnja manifestacija bit će stručnog, kulturnog, zabavnog i humanitarnog karaktera i imat će najbogatiji program do sada. Neka Mirisi Božića najljepše zamirišu u cijeloj Hrvatskoj“ – poručio je Ivo Vodopić, predsjednik Agroturizma Konavle, na konferenciji za medije.

Manifestacija će se otvoriti Božićnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju, u nedjelju 21. decembra u župnoj crkvi sv. Nikole u Čilipima. Program se potom nastavlja sljedećih dana Okruglim stolom povodom međunarodne godine OPG-a, zatim priredbom „Božićni dar konavoske dječice“, humanitarnom akcijom „Nek’ nam je svijem Božić“ te cavtatskom vremeplovnom kolendom, koja će oživjeti tradiciju uz susret sa znamenitim povijesnim ličnostima. Petak i subota, 26. i 27. decembra rezervirani su za Dane otvorenih vrata  konavoskih agroturizama, a manifestacija se završava Festivalom zelene menestre i vina, koji svake godine privuče iznimnu pažnju javnosti.

Inače, promotorica manifestacije je glumica Jelena Perčin, a Mirisi Božića pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu.

Program Mirisa Božića, kao i sadržaj Dana otvorenih vrata konavoskih agroturizama, objavljeni su na internetskoj stranici Agroturizma Konavle: http://www.agroturizam-konavle.hr/hr/mirisi-bozica.

Najčitanije